Причината за случващото се е, че ДПС изключи от ПГ 17 депутати

С изключването на 17 депутати от парламентарната група на ДПС, „Продължаваме Промяната – Демократична България” се превръща във втора политическа сила. Темата за трусовете в управлението коментира депутатът от ПП-ДБ Венеция Ангова в „Твоят ден” по NOVA NEWS. Тя каза, че предстои обсъждане на ситуацията с оглед на случващото се в ДПС.

ДПС изключи още 17 депутати от парламентарната си група (ВИДЕО)

Ангова отговори на въпроса дали в коалицията има разрив така: „При нас има демократичен процес на разговор, но когато става въпрос за важните решения сме единни. Имаме разномислие, но единодействие”, посочи тя и допълни, че не може да даде отговор какво ще се случи с втория мандат.

„Ние от „Продължаваме Промяната” осветлихме зависимостите, които засягат модела „Пеевски“, заяви тя.

Протест пред НС срещу кмета на Доспат, разпоредил събаряне на незаконни постройки

Ангова каза, че това, което се случва в Доспат, е пример за „завладяната държава на местно феодално ниво“. Тя изрази радост от реакцията на протестиращите срещу събарянето на незаконните постройки. Депутатът допълни, че недоволството е организирано от представители на „Продължаваме Промяната“. „Доколкото знам, репресиите в Доспат са се засилили през последната половин година“, посочи тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петрова