На процедурата присъстваха Кирил Петков, Божидар Божанов, Асен Василев и Атанас Атанасов

Коалицията „Продължаваме Промяната - Демократична България“ внесе документи в Централната избирателна комисия за участие в изборите на 27 октомври. На процедурата присъстваха Кирил Петков, Божидар Божанов, Асен Василев и Атанас Атанасов. 

„Всъщност нашата коалиция ще се фокусира върху бъдещето на България, младите, образованието, здравеопазването – млада и здрава България”, заяви Петков от ПП.

„Искам да направя връзка с Георги Господинов. Много от другите партии са фокусирани в миналото, някои от тях искат да се върнем във времената на Народния съд, други в началото на прехода и мутренските години, трети искат да се върнем във времената, в които цели магистрали се крадяха. Ние се фокусираме върху бъдещето и младите”, допълни той.

Свиленски: Зафиров и Гуцанов предадоха БСП и промениха посоката, в която се движеше

Петков подчерта, че коалицията им е с една обща визия. „Млада България ще бъде фокусът на нашата кампания. Всички имаме една визия за страната и затова сме рамо до рамо”.

Атанас Атанасов обясни, че тяхната коалиция, която по думите му е мобилизирана и добре подредена, има сериозната амбиция да пресече и приключи със служебната власт. „Защото държавата и обществото очакват от нас спокойно съществуване. Нашата амбиция е да създадем мнозинство, което да излъчи редовно правителство”, каза той от името на „Демократична България”.

Зафиров оттегли регистрацията на БСП, направена от упълномощените от Нинова

„Ние не произвеждаме новини с регистрацията, за разлика от други партии. Смятаме кампанията ни да бъде позитивна и да се борим за връщане на доверието в хората”, уточни Божидар Божанов от „Да, България!”, като допълни, че предстои насрочване на Национална конференция за избор на нов лидер.

Атанасов изказа първите си впечатления от министъра на вътрешните работи, като каза, че се надява да се справи с купуването на гласове. „Ние ще предоставим достатъчно обилен материал за злоупотреби на предни избори”.

Асен Василев коментира случая с номинацията на Екатерина Захариева за еврокомисар. „Още 2009 г., за съжаление, България имаше нещастен опит с Румяна Желева. Тогава ние въобще не съществувахме като партия. Така че там си има процеси на проверка и те са доста стриктни. Всеки, който се предлага за европейски пост, трябва да е готов”, коментира Василев от ПП.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase