Жителите на квартала искат от общината да асфалтира две съседни улици

Протест в София заради задръствания, които според хората има как да бъдат избегнати, ако общината се намеси умно и навреме. Става дума за кръстовището под моста на Околовръстния път и "Симеоновско шосе". В участъка понякога се чака с часове, твърдят жители на квартала.

Хора, които всеки ден минават по този път, казват, че от години общината им обещава, че ще реши проблема, като асфалтира две други съседни улици. Това обаче все още е само обещание.

Огнян Петров казва, че за да стигне от „Симеоново” до мола на „Черни връх” му отнема 60 минути в час пик и 7-8 минути – извън час пик.  

„В момента единственият изход от „Симеоновско шосе” е на светофара под Околовръстното. Има три пробива, които излизат на Околовръстното и биха решили кардинално проблема на квартала”, заяви Йордан Филиповски. По думите му тези трасета в момента са посипани с камъни, но стоят така от години. Жителите на квартала ги ползвали, но дори и там се ибразували задръствания. Освен това в отсечката трудно се разминавали два автомобила.

„Единственото ни желание е тези 600-700-метрови отсечки да бъдат асфалтирани и приведени в нормален вид”, заяви Филиповски.

Кметът Зарко Клинков обясни, че има одобрение на проект за държавно финансиране за  асфалтиране на трите пробива.

„През август получихме писмо за разписан договор с МРРБ и правомощия за възлагане на поръчката, след което я обявихме. Ако всичко мине добре, още тази година ще започне изпълнението”, заяви Клинков.

Повече гледайте във видеото. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase