Момчето отнесе глоба от 200 лева

16-годишно момче ударило такси, след като подкарало джипа на баща си с висока скорост. Инцидентът станал във вторник на нерегулирано кръстовище в столичния квартал „Орландовци”.

Непълнолетният и неправоспособен шофьор Красимир Патронски седнал зад волана със знанието и позволението на баща си. Автомобилът нямал дори застраховка „Гражданска отговорност”, нито регистрационни номера.

По темата

В ранния следобед таксиметровият шофьор Симо Булев отива на адрес в „Орландовци”, където се сблъсква с микробус. Оказва се, че бусът е управляван от 16-годишния Красимир.

Булев твърди, че след удара момчето тръгнало да бяга. Красимир обаче е категоричен, че тръгнал да търси баща си.

Разминават се и версиите на таксиметровия водач и момчето за това имало ли е или не опит за „сделка”, с която да се избегне намесата на полицията.

Бащата на Красимир е категоричен, че ще вземе спешни мерки, за да спре сина си да шофира отново, без да има право на това.

След инцидента обаче и Красимир, и баща му са глобени с по 200 лева. Експертиза ще докаже кой от двамата шофьори е нарушил правилата за движение.

По данни на „Пътна полиция” само за седмица в страната са регистрирани 685 неправоспособни водачи. В София пък 10-има души са заловени да шофират след употреба на алкохол само за ден.

Още по темата гледайте във видеото.