Тази година АПИ са сложили 9 хиляди километра маркировка и са ремонтирали над 300 км пътища само с републикански бюджет

Трима души загинаха, след като се опитваха да помогнат на свой приятел, който закъсал с автомобила си край пътя между Долна Оряховица и Лясковец. Докато се опитвали да изтеглят падналата в канавката кола, върху тях връхлетял движещ се с висока скорост автомобил.

По темата

Водачът на колата, предизвикала тежкия инцидент, е избягал, а впоследствие е открит. 

Установено е, че няма книжка и е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. 

„Работи се по версията, че не задържаният е карал колата. Лицата, пътували в колата, която е причинила тежкия инцидент, си прехвърлят отговорността”, каза пред NOVA Павлин Лазаров, началник на РУ - Горна Оряховица. Все още органите на реда не могат да определят и дали е имало спирачен път.

Градът е пословичен с бързата скорост. С подписка от жителите неравностите по пътищата на Горна Оряховица остават, за да може поне по този начин да се ограничи несъобразената скорост.

„Регулирането на скоростта не е задължение на Агенция „Пътна инфраструктура”. Наша работа е да поставяме табели. Тази година сме сложили 9 хиляди километра маркировка. Водачът е този, който носи отговорността за скоростта”, заяви в студиото на „Събуди се” инж. Георги Златев от АПИ. Той добави, че тази година са ремонтирани над 300 километра пътища само с републикански бюджет.

Относно инцидента на магистрала „Тракия” той заяви, че все още текат следствени действия. „Знае се, че от предната вечер този участък е бил обработен три пъти. Разполагаме с данни от машините. Когато се движи по ”

Повече по темата гледайте във видеото.