Гледайте „Убийството” от 31 януари в 21.00 ч. по Diema

Тази седмица Diema ще зарадва почитателите на криминалния жанр с премиерата на един култов сериал.

На 31 януари, петък, от 21.00 ч. в ефира на Диема стартира излъчването на култовия датската поредица „Убийството”. Сериалът, номиниран за две награди „Еми” и отличена с награда на Британската академия за филмово и телевизионно изкуство, постави началото на манията по скандинавските сериали във Великобритания, САЩ, а и по света. Критиката нарича „Убийството” телевизионно явление, съизмеримо с култовия сериал „Туин пийкс”, което поставя ново начало в жанра на криминалния трилър с елементи на мистерия. 

Сюжетът проследява историята на полицейско разследване, водено от инспектор Сара Лунд - жена, която е обсебена от истината и готова на всичко, за да я открие. Сара работи в полицията в Копенхаген, но възнамерява да се премести в Швеция с годеника си. В последния ѝ работен ден обаче една странна находка насред полето води до откриването на трупа на деветнайсетгодишно момиче, убито по особено жесток начин. Сред заподозрените е видна обществена личност. Инспектор Лунд разплита сложния случай с всеотдайна упоритост, с цената на личния си живот и с риск за кариерата ѝ.

Впечатляващият датски сериал по трилъра на Сьорен Свайструп предлага неочаквани обрати и нестандартни сюжети, които не само ще задържат вниманието на зрителите, но ще ги държат будни до малките часове на нощта.

Не пропускайте „Убийството” от 31 януари в 21.00 ч. по Diema.

Подробности за сериалите вижте на http://diema.bg/1