28 филмови шедьоври през следващите четири седмици по KinoNova

През целия месец февруари ефирът на KinoNova ще бъде в плен на най-хитовите заглавия, най-звездните актьори и най-значимата филмова награда – Оскарите. Започва „Треска за Оскари”. 

В продължение на четири седмици, от 3 февруари до 2 март, всяка вечер в 21.00 ч. зрителите на KinoNova ще се наслаждават на селекция от 28 заглавия, подпечатани със златния печат на Наградите на Филмовата академия. Представени в цифри, избраните филми имат общо 85 номинации, 49 почетни статуетки и единодушното признание на критиците.

Един до друг на малкия екран „Треска за Оскари” ще постави имена като Леонардо ди Каприо, Брад Пит, Ръсел Кроу, Джони Деп, Майкъл Дъглас, Анджелина Джоли, Кийра Найтли, Шарън Стоун, Никол Кидман и други. Филмовият Оскар-маратон включва безспорни хитове като „Гадни копилета”, „Авиаторът”, „Кинг Конг”, „Терминатор 2”, „Форест Гъмп”, както и трилогията за човека-прилеп – „Батман”, „Батман се завръща” и „Батман завинаги”. 

Началото на 3 февруари ще постави заглавие, дало международно признание и главоломен тласък на кариерата на Шарън Стоун – еротичният трилър „Първичен инстинкт”, в който номинираната за „Оскар” и носителка на „Златен глобус” актриса си партнира с носителя на „Оскар” Майкъл Дъглас. Финалът на „Треска за Оскари” заслужено ще бъде поверен на актьора, който е и един от най-сериозните претенденти за статуетка по време на предстоящата церемония на 2 март – Леонардо ди Каприо. Него зрителите на KinoNova ще видят като авиационния пионер Хауърд Хюз в „Авиаторът”. 

Почитателите на качественото кино ще имат още една възможност да видят някои от филмите от златната селекция на KinoNova в NovaPlay.

„Треска за Оскари” ще донесе и специална изненада за Facebook феновете на KinoNova, които за пореден път ще имат централна роля. На адрес Facebook.com/kinonova от 3 февруари киноманиаците ще могат да гласуват за най-добрия филм през седмицата, като всяка неделя ще става ясно и кое е заглавието на публиката. Подкрепяйки своя фаворит, феновете могат да участват и в томбола за спечелването на награди – персонализиран режисьорски стол, клапа, мегафон и всичко необходимо за истинско филмово изживяване.  

Повече информация за „Треска за Оскари”, новата Facebook игра и програмата на канала, може да намерите на официалната Facebook страница – Facebook.com/kinonova.