Йорген Мадсен Линдеман, президент и изпълнителен директор на MTG - компанията собственик на Нова, в интервю за „24 часа”

„Рейтингите на новите лица в Нова телевизия са много добри”, заяви в интервю за в. „24 часа” Йорген Мадсен Линдеман, президент и изпълнителен директор на MTG - компанията собственик на Нова. Той се срещна с ръководството на „Нова Броудкастинг Груп” миналата седмица в София. 

„Наемането на най-добрите хора се случва навсякъде - и в тв бизнеса, и в спорта, както и във всяка сфера от живота, защото всеки иска да създаде най-добрия екип”, каза Линдеман за привличането на нови водещи в екипа на телевизията, като подчерта силното развитие в медийната група. „Миналата година имахме голям ръст, само през последното й тримесечие отбелязахме ръст от 37%”, посочи той.

Пред „24 часа” изпълнителният директор на MTG представи и плановете за дигитално развитие на медията в България. „Това, което се опитваме да направим заедно, е да подготвим бизнеса и от традиционен тв оператор да го превърнем в дигитална медийна компания с богато портфолио от продукти, които да забавляват и информират”, заяви той. Според него благодарение на решението за придобиване на най-голямата дигитална медийна компания в страната „Нетинфо” сега може да се планира и следващият етап от развитието. 

Същевременно Линдеман посочи трите основни стълба в стратегията на MTG - географска експанзия, предлагане на повече и по-разнообразно съдържание и силно присъствие онлайн. „Стремежът ни като медийна група е да сме световен играч. Нашият подход е следният - ние не продаваме, а купуваме, защото искаме да разширим присъствието си в различните страни и региони”, обясни той. Тази стратегия важи и за България, като Линдеман подчерта, че медията не продава, а иска да купува компании у нас. „Така че компаниите в България, които искат да станат част от медийната ни група, са повече от добре дошли да ни се обадят. Имаме нужда от дигитални компании, от фирми, които произвеждат съдържание и в такива желаем да инвестираме”, отбеляза изпълнителният директор на MTG. 

Също така той категорично подчерта, че Бойко Борисов няма акции в Нова телевизия. „Ние сме публична компания, листвана на борсата, следователно нашите акционери са публично известни и всеки може да провери кои са те. Той със сигурност не е сред тях”, изтъкна президентът и изпълнителен директор на компанията MTG, която е собственик на Нова. 

Цялото интервю с Йорген Мадсен Линдеман за „24 часа” можете да прочетете тук.