Фондация „Една от 8” кани тази неделя жените с рак на гърдата да кажат „да” на живота

Фондация „Нана Гладуиш – Една от 8” кани жените с рак на гърдата да кажат „да” на лечението и на живота в неделя, 29 юни, в Южния парк. Събитието с начален час 11.30 ч. ще продължи през целия ден и ще предложи на гостите арт-терапии, зумба инструктори и йога в централната част на Южния парк. 

Сред активностите е и специална фотосесия, в която 30 жени с диагноза рак ще сложат розови перуки, за да докажат, че са готови да се борят. 

В края на деня ще бъде представено розовото дърво, което започна приятелката на фондацията Лили Атанасова, а всички на място ще довършат с нейна помощ. Розовото дърво ще бъде и подаръкът към Столична община и столичния кмет Йорданка Фандъкова, с който „Една от 8” иска да каже „да” на София – европейска столица на културата. 

Фондацията е създадена през 2013 година с идеята да предоставя социална и емоционална подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата. Основната дейност е поддържането на клуб, в който жените могат да намерят помощ и подкрепа в борбата си с диагнозата. В клуба се предлагат безплатни занимания по йога и йога на смеха, психотерапия, група за взаимопомощ, правни консултации и консултации с професионален гримьор, арт-терапия и други, които се водят от доброволци на фондацията – хора, подкрепящи каузата и битката с рака.