Гледайте „Моята карма” всеки делничен ден от 13.30 ч. по Нова

Тя спечели сърцата на българските зрители с ролята си на Ичха в премиерния индийски сериал на Нова „Моята карма”. Но талантът на малката актриса Спарш Кханджандани е забелязан и в Холивуд.

Холивудската звезда Луси Лиу избира Спарш сред стотици други момичета за главната роля в дебютния  ѝ филм като режисьор „Мина: Половината небе”. „Прослушването продължи няколко минути, а след това Лиу ме попита дали Спарш има американска виза”, спомня си майката на малката индийска актриса Сарита.

Дебютният режисьорски филм на Луси Лиу е посветен на проблема с трафика на деца и детската проституция. Сюжетът разказва истинската история на Мина Хасина, която като дете била продадена в бардак, но успяла да избяга и днес е един от най-известните адвокати, защитаващи правата на жените. По време на снимките Лиу взема специални мерки, за да не бъде травмирана Спарш от ролята си. „Луси сядаше отделно с дъщеря ми и двете си говореха за ролята ѝ. Лиу ѝ обясняваше нещата, които тя не разбира и се интересуваше как ги възприема”, разказва Сарита, майката на Спарш. „Научих много неща за актьорството от Луси и двете станахме големи приятелки”, споделя и малката актриса. „Не мога да повярвам, че такава голяма звезда стана ментор на дъщеря ми”, добавя  Сарита.

Няма да е чудно, ако до няколко години малката Спарш се премести в Холивуд и започнем да я виждаме често на големия екран. А дотогава не ни остава нищо друго, освен да се наслаждаваме на изпълнението ѝ в сериала „Моята карма” всеки делничен ден от 13.30 ч. по Нова.