Гледайте срещата тази вечер от 21.15 ч. по DIEMA SPORT, в GONG PLAY и Gong.bg

Синята гордост ще се противопостави на шампионската класа в дербито на третия кръг на Първа професионална лига между „Левски” и „Лудогорец” на стадион „Георги Аспарухов”. Сблъсъка тази вечер от 21.15 ч. можете да гледате директно в ефира на DIEMA SPORT, в платформата GONG PLAY и Gong.bg.  

„Левски” се намира в деликатна ситуация, при която опитният треньор на тима Люпко Петрович може да изравни антирекорд днес, ако не успее да победи петкратните първенци на страната. Откакто е начело на „Сините”, Петрович няма победа във всички турнири, а това прави вече шест поредни срещи. Досега само сънародникът му Ратко Достанич е със седем последователни неуспеха начело на отбора.

Трима от контузените доскоро играчи на Левски вече са на линия и ще бъдат на разположение на наставника Люпко Петрович за предстоящото дерби с „Лудогорец”. Това са халфовете Мехди Бурабия и Джереми де Ноойер и младият Божидар Краев, които ще дадат широчина в избора на сърбина в средата на терена и предни позиции. 

„Лудогорец” от своя страна стартира първенството с лек успех с 4:1 срещу „Ботев”, след като мачът му от първия кръг срещу „Берое” бе отложен заради участието на тима в Шампионската лига. Именно следващият мач на „Орлите”, който е отново в Шампионската лига – първият плейоф с Виктория Пилзен в сряда, пък може да оказва дори несъзнателно някакво влияние върху изявите им на стадион „Георги Аспарухов“.