Интересни срещи от Английската висша лига, Първа професионална лига и френската Лига 1 днес в ефира на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2 и онлайн платформата на GONG PLAY

Новият сезон на Висшата лига е определян като най-силния в историята, а още първият кръг на първенството ще поднесе на феновете на футбола емоциите на едно от големите английски дербита. Арсенал посреща Ливърпул днес от 17.00 ч., а двубоят ще бъде излъчен директно по телевизия DIEMA SPORT и онлайн платформата на GONG PLAY.

Тези отбори са в основата на два от въпросите на сезона в Английската висша лига, отбелязва сайтът GONG.BG. Ще успее ли Юрген Клоп да върне старата слава на Ливърпул, ще видим през този сезон?  Дали Арсен Венгер ще продължи да води Арсенал и през следващия сезон? Венгер вече поизчерпа възможностите си като наставник на Арсенал, след като титлата винаги убягва от „артилеристите” в последните години, дали не е вече време за промяна що се отнася до мениджъра. Днешната среща може би ще загатне отговорите на тези въпроси.

Очаква се дебют за Арсенал да направят новите попълнения Гранит Джака и Роб Холдинг, но проблемите за отбора са в отбрана, където контузени са Пер Мертезакер, Габриел и Карл Дженкинсън. Дани Уелбек също е с травма, а финалистите от UEFA EURO 2016 Лоран Кошчиелни и Оливие Жиру все още не са готови за 90 минути. Ливърпул ще бъде без Даниел Стъридж и Джеймс Милнър, които имат контузии. Дебют за мърсисайдци могат да направят Садио Мане, Жоржиньо Вайналдум и Жоел Матип.

Преди това в 15.30 ч. Борнемут приема Манчестър Юнайтед. Този двубой е интересен, защото феновете ще очакват дали Златан Ибрахимович ще излезе на терена, за да направи своя дебют за Юнайтед. Двубоят също има запазено място в ефира на DIEMA SPORT и онлайн платформата на GONG PLAY.

Емоции няма да липсват и в Първа професионална лига на родното първенство. „Черно море” гостува днес на „Локомотив” ГО, като срещата ще се състои на пловдивския стадион „Лаута”. отпътува за Пловдив с група от 18 футболисти.Варненци ще гонят трета поредна победа от началото на първенството, която ще ги изкачи отново на върха в класирането в Първа лига. Дали ще я постигнат, ще стане ясно от 19.00 ч. в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн платформата на GONG PLAY.

Тази вечер от 21.15 ч. ЦСКА-София пък посреща „Нефтохимик” в мач от третия кръг на Първа професионална лига. „Армейците” ще излязат на „Българска армия” с една-единствена мисъл - победа, с която да се реваншират на своите привърженици за изненадващата загуба от Верея в миналия кръг. От ЦСКА призоваха за подкрепа своите привърженици, а в състава на Нефтохимик има доста бивши кадри на ЦСКА, което прави срещата още по-интересна. Двубоят ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн платформата на GONG PLAY.

Неделният ден предлага на футболните фенове и две интересни срещи от френската Лига 1. От 16.00 ч. Нанси посреща вицешампиона Лион в първия си мач в елита след тригодишно отсъствие, а двубоят ще бъде излъчен пряко по DIEMA SPORT 2 и онлайн платформата на GONG PLAY. От 21.45 ч. Марсилия стартира новата си кампания с важно домакинство срещу Тулуза, а мачът може да бъде гледан директно в ефира на DIEMA SPORT и онлайн платформата на GONG PLAY.

Не пропускайте най-интересните срещи от Английската висша лига, Първа професионална лига на родното първенство и френската Лига 1 в ефира на DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2  и онлайн платформата на GONG PLAY.