Не пропускайте пловдивското дерби от 15.00 ч. в ефира на спортния канал и онлайн на платформата GONG PLAY

“Локомотив” Пловдив посреща “Ботев“ в дербито на кръга в Първа лига. “Битката за Пловдив“ е днес от 15.00 ч. на стадиона в парк Лаута, а сблъсъка ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY.

Това е второто издание на пловдивското дерби този сезон, като в първия мач на Коматево двата тима не успяха да излъчат победите, завършвайки 1:1. В последните две дербита на Лаута обаче, домакините взеха два успеха, припомня сайтът Gong.bg.

Двубоят идва в не особено добър момент за двата тима, като “смърфовете“ нямат победа в последните си четири мача във всички турнир, докато “канарчетата“ са без успех в последните си три срещи от първенството.

Двата тима се намират в средата на таблицата, като “Ботев“ заема седмата позиция във временното класиране с актив от 18 точки, а домакините от “Локомотив“ са девети. При успех за “смърфовете“ днес “черно-белите“ ще се изкачат до шестото място, като ще изпреварят градския си съперник. В исторически план балансът между “Ботев“ и “Локомотив“ е абсолютно равен. Двата тима са си разделили по 37 победи, а равенствата в дербито са 29. Головата разлика е 126:124 в полза на “Локомотив“.

Не пропускайте “Битката за Пловдив“ днес от 15.00 ч. в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на GONG PLAY.