Тази година фестивалът за мобилно кино е с удвоен награден фонд

Може ли да се заснеме късометражен филм с мобилен телефон? На този въпрос отговарят над 110 автори, взели участие в първото издание на "Кино в длан". Това е първият по рода си в България фестивал за кратки филми, заснети с мобилни устройства, а преди броени дни стартира второто му издание. Регистрацията за участие вече е отворена и ще продължи до 28.02.2017 г. – на уебсайта Mkino.org и във Vbox7.com.   

Фестивалът "Кино в длан" е ориентиран към младите независими творци. Основните задачи, като организаторите си поставят, е да открият и насърчат талантливи млади хора, занимаващи се с кино, както и да предоставят възможност тяхното творчество да достигне до по-широк кръг от зрители. 

По регламент, за да бъдат включени в надпреварата, видеата, които се изпращат за "Кино в длан", трябва да са с времетраене до 5 минути и да са заснети с мобилен телефон, таблет или друго мобилно устройство с вградена камера. Темата на филмите за участниците е свободна и няма възрастови ограничения за тях. Организаторите от народно читалище "Добри Войников-1856" в Шумен са подготвили материали, които да помогнат за създаването на собствен филм.  Тази година фестивалът ще зарадва зрителите с награда. 

За отличените в "Кино в длан" са предвидени парични награди и разнообразни технически средства – таблети, смартфони и др. Към членовете на журито на фестивала тази година – д-р Александър Донев, доц. Юрий Дачев, проф. Валери Чакалов и  Явор Попов, се присъединява и влогърът  Андреа Влъчкова. 

Какво споделят част от наградените участници в първото издание на фестивала "Kино в длан", можете да видите във Vbox7.com.