Не пропускайте туристическото предаване днес от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от туристическото предаване “Без багаж“ ще отведат зрителите на разходка в родния град на испанския писател Сервантес днес от 13.00 ч. по DIEMA. Испанският град  Алкала де Енарес е интересен със своето богато археологическо наследство. Центърът на днешния Алкала де Енарес има невероятен средновековен облик със калдъръмени улици и исторически сгради. Самият център е площад Сервантес, наречен на името на знаменития им съгражданин. Недалече от центъра се намират трите колоритни квартала - еврейския, християнския и мавританския.

Галерия със снимки от Алкала де Енарес може да разгледате ТУК

Символи на града са катедралата - Катедрал де лос Сантос Ниньос, университетът и многото щъркели, които живеят тук целогодишно. Една от главните забележителности и обект на гордост на Алкала е старият университетски комплекс. В университета са се обучавали или са преподавали велики личности като Франсико де Кеведо, Лопе де Вега, Калдерон де ла Барка, Антонио де Небриха и още много други. 

В града се намира и къщата - музей на Сервантес, сграда от 15 век, където се е родил и прекарал детството си знаменитият писател и която днес е музей. Точно пред къщата, насред улицата Кайе Майор, има бронзова пейка с бронзови статуи на най-популярните герои на Сервантес - Дон Кихот и Санчо Панса. А в самата къща е направена възстановка на жилището от онова време.

Не пропускайте новия епизод на “Без багаж“ днес от 13.00 ч. по DIEMA.

Всички епизоди на туристическото предаване можете да гледате в официалния му канал във Vbox7.com.