В "Здравей, България" младият изпълнител разказа как се подготвя за музикалния конкурс

Звездата от X Factor Кристиан Костов усилено се подготвя за предстоящото участие на "Евровизия" на 11 май, когато ще представи страната ни с песента Beautiful Mess. 17-годишният Кристиан, който е най-младият участник в музикалния конкурс, всеки ден се упражнява при вокален педагог, разказа той в "Здравей, България". "Настръхнах, когато чух парчето за първи път", призна развълнуван Кристиан. 

По темата

"Трябва много сериозно да се готвим. Тази песен е по-скоро риск, защото традиционният формат на "Евровизия" е с по-динамична песен, а ние излизаме с една чувствена балада", обясни продуцентът от Вирджиния Рекърдс Саня Армутлиева. 

В студиото на сутрешния блок гостува също Борислав Миланов от екипа, създал Beautiful Mess. Той е автор и на песните, с които Поли Генова участва в конкурса. Според Борислав въпреки че е риск, парчето дава повече шанс за победа. Любопитното е, че закодираният български мотив в песента е мотивът на гъдулка, смесен с чело. 

В "Здравей, България" Кристиан Костов отбеляза още, че е приет в университета Бъркли със стипендия. Зрителите видяха и гипсираната му ръка, за което подробности разказа самият той. Вижте повече във видеото.