"Всеки ден работим по сценографията, защото нямаме време", споделя българската надежда

Специална среща с българския участник на „Евровизия”. Тази година страната ни ще бъде представена от финалиста в последния сезон на X Factor - Кристиaн Костов. Навръх 17-тия си рожден ден младият изпълнител сподели вълнението си преди да излезе на сцената на конкурса през май.

Само на 15 години Кристиан Костов показа, че има X Factor, необходим да покори българската сцена. Веднага след формата роденият в Москва изпълнител се превърна в идол за тийнейджърите у нас. Но истинското признание за таланта му идва преди 2 дни, когато разбира, че ще се състезава в най-престижния европейски музикален конкурс.

По темата

„Песента е пусната и още не вярвам, че съм аз. Това за мен е като една приказка”, казва Кристиан Костов.

„Миналата година Поли Генова направи нещо невероятно и наистина се надявам, че не просто ще повторя успеха й, но ще се постарая да вдигна нивото”, заканва се Кристиан Костов.

Обещание, подкрепено с трескава подготовка.

„Всеки ден работим по клипа и по сценографията, защото нямаме време - има само 2 месеца. В момента най-много мислим за сцената - какво ще правим там, дали ще има танцьори, дали няма да има, дали да пея само или и да танцувам”, разказва Кристиан Костов.

Жребият отреди българската песен да се представи във втория полуфинал на 11-ти май. Тогава за Кристиан ще могат да гласуват зрителите на 21 държави. Той разчита най-много на феновете си в Русия - натрупани след участието му в най-известния руски музикален конкурс за деца.

„От Русия имам страшна подкрепа - по телевизията ме показват, по новините. Пишат ми от Ирландия доста хора и от Германия. Усещам подкрепата на цяла Европа, което досега не се е случвало никога”, казва още Кристиан Костов.

А на рождения си ден днес Кристиан си пожела само едно - победа. Но не толкова в конкурса, колкото в сърцата на родната публика.

„Вярвам, че имаме възможност тази година да спечели България, но най-важното е българите да се гордеят с мен. Много се надявам да се изкефят на това нещо, защото го правя за тях”, казва още Кристиан Костов. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.