Събитието ще се състои на 29 септември за първи път тази година и цели събирането на средства за студентски стипендии

Аристократичният спорт голф е в основата на поредната инициатива на Американския университет в Благоевград и повод за организирането на благотворителен турнир. Той ще се проведе на 29 септември край Банско и цели събирането на средства за нови студентски стипендии. 

"Идеята възникна от това, че голф турнирите стават все повече признак на определен стил на живот и са много популярни. Те са начин не само да привлечеш хора от различни сфери на живота, но и дават възможност на всеки активно да се включи. Голфът е подходящ за всички възрасти и полове, при него няма разграничаване. Надяваме се, че с подобен турнир ще привлечем максимално широка публика, която да подкрепи каузата на университета" - разказа зам.-ректорът на университета доц. Емилия Занкина. 

"Голфът не ни учи само да удряме топката направо и надалеч, а на много допълнителни качества като етичност, отговорност към партньорите в играта, постоянство и воля. Това са все качества, които не можем да придобием в класната стая, а остават с нас за цял живот" - заявява преподавателят Андрей Гюров, който е академичен наставник на два студентски клуба по интереси в Американския университет. 

Студентът Кристиян Илиев пък разказа за важността на благотворителните каузи, свързани с образованието. "Нямаше как да съм тук без моята стипендия. Всяка инвестиция има смисъл, когато има възвръщаемост. Същото е и с инвестицията в образованието - там възвръщаемостта е огромна, защото резултатът са млади хора - по-умни, по-можещи. Не само обществото има полза от тези кадри, но и всеки един от нас, защото те връщат в икономиката, връщат и към всеки един поотделно."

Повече информация за събитието може да намерите в сайта на Американския университет ТУК

Още информация за събитието вижте във видеото.