Отличието е за разкриването на кражбата на гориво от полицейски служители от екипа на предаването

Екипът на "Господари на ефира" получи награда от Министерството на вътрешните работи за случая с източването на бензин в Павликени. Това е едно от най-мащабните разследвания на репортерите за изминалата година, което отне месеци неуморна работа, за да бъдат събрани нужните доказателства за злоупотребата със служебно гориво на полицейски служители.

Специални плакети получиха репортерите на предаването преди броени дни на брифинг на МВР от министъра на вътрешните работи. Валентин Радев направи обръщение към репортерите като към колеги и им благодари за положените усилия от името на цялото ръководство на министерството. В заключение, министър Радев пожела на екипа да продължават да бъдат все така упорити в разкриването на порочните практики.

"Благодарим за наградата! За нас тя не е нищо друго освен стимул да продължаваме да разкриваме измамните схеми, които ощетяват държавата, тоест всички нас" – коментира продуцентът на "Господари на ефира" - Джуди Халваджиян.

В предаването тази вечер зрителите ще видят материал от брифинга и награждаването на репортерите на "Господари на ефира" по случай разследването в петролната афера "Голямото източване" в Павликени. 

Как се стигна до тази награда?

Припомняме, че в поредица от репортажи бяха показани 15 полицейски служители от региона, замесени в петролната афера "Голямото източване". В рамките на деветмесечно разследване, екипът на "Господари на ефира“ събира информация и видео материали чрез камери, доказващи как служители на реда нерегламентирано наливат служебно гориво в пластмасови туби. В средата на октомври от предаването сигнализират МВР и Окръжната прокуратура във Велико Търново и им предоставят целия събран материал и улики по случая. Скандалът избухва на 27 ноември, когато МВР и "Господари на ефира" организират съвместна акция, при която са арестувани четирима служители от РПУ-Павликени и серията репортажи стават обществено достояние в ефира на NOVA.  

Тази вечер "Господари на ефира" ще започне с малко неудобни въпроси от детектив Никол Станкулова към Тервел Пулев. В "Тинтири-минтири" зрителите ще видят кой какво изпя на политическата сцена по повод европредседателството. След това Господарите ще сгащят продавач на фалшиви стикери за годишен технически преглед, на който попаднаха от обява. Накрая ще загреят за предстоящата зимна олимпиада с няколко олимпийски изцепки от Интернет в рубриката "На рояци точка ком".

Ако сте пропуснали вечерното предаване от 23.00 ч., може да го гледате отново всеки делничен ден от 17.30 ч., в ефира на NOVA.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес