Асен Блатечки е отличен от българските зрители за “Любим актьор” в категория “Кино” на Наградите “NOVA подкрепя българските филми" 2018

“Това, с което NOVA помогна за реализацията на филма “Бензин”, беше изключителна. NOVA направи такава масирана маркетингова кампания за лентата, чийто бюджет надхвърля средствата за реализацията на продукцията”, разказа Асен Блатечки в “На кафе”.

Актьорът беше избран от българските зрители за “Любим актьор” в категория “Кино” на първото издание на  наградите “NOVA подкрепя българските филми" 2018. На 15 март приключи онлайн гласуването за призовете. За пръв път зрителите на NOVA имаха възможност да изберат своите любими български актьори, актриси и продукции за в следните 5 категории: Кино, ТВ Сериали, УЕБ Сериали, Риалити сериали и Изгряваща звезда. Близо 120 000 гласа и 53 000 гласували определиха победителите. Тези награди са поредната стъпка, с която Нова Броудкастинг Груп затвърждава продкрепата си за родните продукции на всички платформи.

“NOVA прави повече за българското кино от държавата. Ако киното ни не се подкрепя, то няма шанс да оцелее в конкуренцията със световното”, смята продуцентът и режисьор Магърдич Халваджиян.

“Миналата година беше много натоварена за мен в професионално отношение и тази се очертава такава, но в това няма нищо лошо”, сподели Асен Блатечки.

Какво още разказа Асен Блатечки за професионалния си живот, гледайте във видеото от “На кафе”.

Победителите в първите Награди "NOVA подкрепя българските филми" 2018 ще получат своите призове на специално събитие след края на гласуването. Феновете, участвали в класацията, ще имат възможността да видят своите любими звезди на живо, а по един от гласувалите във всяка категория ще бъде избран да връчи наградата на звездата, за която е дал своя глас.