Тя спечели световна титла за България в Унгария

Влади Василев връчи Бяла лястовица на Тайбе Юсеин, затова че в трудни времена за българския спорт, тя успя да донесе първо европейска, а сега и световна титла за България в борбата.

Младата спортистка сподели пред камерата на предаването, че се чувства щастлива от победата и горда от факта, че получава наградата за значими постижения.

Пътят до триумфа за Тайбе е много труден през годините, но 2018 година за нея се оказа изключително успешна. На тазгодишното Световно първенство по борба в Унгария тя побеждава японката Юкако Кавах, която е една от най-добрите в света, а в началото на месец май печели европейска титла от първенството в Русия.

От "Господари на ефира" ѝ пожелават Бялата лястовица да ѝ донесе още късмет и отново челно класиране на предстоящата Олимпиада в Токио.

В предаването в Деня на будителите тази вечер зрителите ще чуят от премиера Борисов кои са фактите от света на дигиталните технологии, които ни правят още по-близки с Близкия изток. В "ИзСпортен свят" ще се посмеят с еротично-футболни анализи, ще видят до какво води амбицията на един футболист да стигне до топката и накрая ще завърши с класацията "Гол- шедьовър". Господарите ще запознаят още с проблемите на група млади хора, които са подмамени с уж безплатни курсове за счетоводство. И накрая Илияна Беновска ще разкрие тайната на "пълната прозрачност" в журналистиката.

Какво сподели Тайбе за целите, които си е поставила и как прие наградата, може да гледате тази вечер в "Господари на ефира", от 23.00 ч. по NOVA.