Не пропускайте филма в българските кина през декември

Как изглежда работилницата на Дядо Коледа? Това разкрива първата българска коледна комедия “Smart Коледа”, която в момента е на екраните в българските кина благодарение на “Лента”. Приказни приключения в невероятна атмосфера, песни, танци, каскади и много забавни моменти очакват зрителите във филма, който е хубав коледен подарък за цялото семейство. За магията на Коледа с екипа на новия български филм говори репортерът Драгомир Танев специално за "Събуди се".

“Това, което ме грабна със стъпването на снимачната площадка, е как е реализирано всичко. Видях един декор, какъвто не съм виждал в друг филм. Всичко беше изпипано и направено с любов и внимание към детайла”, разкрива Калин Врачански, който изпълнява една от главните роли в новата българска лента.

Кръстю Лафазанов: “Smart Коледа” носи празнично настроение и идва в точния момент

Всички костюми за героите в “Smart Коледа” са изработени ръчно, а за да ги създаде художникът Антония Попова е направила дълго проучване на приказките и скандинавския фолкор.

“Smart Коледа” набляга на човешките взаимоотношения. Смарт технологии те са хубаво нещо, но когато се прекалява с тях, това избива в неподозирани посоки. Затова главният герой, който не вярва в Дядо Коледа, попада в ситуация, където разбира колко е важно доброто и да се бори всрешу злите сили. Това е едно вълшебство”, разкрива продуцентът на филма Павел Павлов.

Първата българска коледна комедия “Smart Коледа” направи своята гала премиера

Във филма 9-годишният Марти попада в работилницата на Дядо Коледа и измествайки стария ръководител Работливко, решава да я модернизира. Неточност в компютъра обърква работата и Коледа е на път да се провали. Ще успеят ли Марти и елфите да преодолеят различията си в името на празника?

Първата българска коледна комедия “Smart Коледа” направи своята премиера в Брюксел

"Smart Коледа" грабна наградата на публиката на тазгодишния фестивал “Златна роза”. Филмът на сценариста и режисьор Мария Веселинова получи и допълнителна награда от журито за оригинална идея за детски филм. В главните роли са Калин Врачански, когото зрителите ще видят като ръководителя на приказната работилница за играчки Работливко, Кръстю Лафазанов, който се превъплъщава в образа на Дядо Коледа и Константин Гергинов, който играе Марти. Стефания Колева, Станислав Пеев, Радослава Неделчева, Константин Икономов също са част от звездния каст, заедно с още много млади и обещаващи актьори, а Поли Генова и Орлин Павлов имат специално участие във филма.

Не пропускайте невероятните и забавни приключения в първата българска коледна комедия “Smart Коледа” в родните кина през декември.

"Smart Коледа" е поредната българска кино продукция, която се реализира с подкрепата на NOVA като част от дългосрочната стратегия на медийната група за подкрепа на българските филми на всички платформи.