Тя е диагностицирана с остра форма на левкемия през март тази година

Румяна Стоянова е на 54 години от Перник и е диагностицирана през 2009 год. с миелоидна левкемия. В продължение на 10 години е на поддържаща таргетна терапия и води нормален начин на живот. До февруари 2019 год., когато започва да изпитва силни болки в гръбначния стълб. Приета е в болница и е оперирана за премахване на дискова херния. След изследвания е установено, че Румяна Стоянова има разсейки на три места по тялото. При направата на биопсия от едното място се взима заключение, че левкемията е преминала в миелоиден сарком и трябва спешно лечение, което да включва химиотерапия и трансплантация на стволови клетки.

След дълго чакане и несигурност в българските болници, семейството на Румяна се принуждава да се обърне към една от турските болници – Газиосман Паша. Там лечението започва мигновено и тя преминава през тежка химиотерапия и един месец по-късно бива направена трансплантация на стволови клетки взети от сина ѝ. Месец след това състоянието на Румяна не се подобрява и лекарите решават да пристъпят към друг тип трансплантация на стволови клетки, която включва вземане, замразяване, преработване и преливане обратно на клетки от самия пациент.

Моментното състояние на Румяна Стоянова не е никак добро, защото костният ѝ мозък не произвежда тромбоцити и трябва спешно да бъде направена втората трансплантация. Жената не приема храна от 30 дни и е неподвижна. Първоначалната оферта от болницата е 115 000 евро, но вследствие на наложилата се втора трансплантация, сумата нараства с още 40 000 евро. До днешна дата семейството успява да заплати 82 500 евро, като тази сума не е достатъчна за погасяването на лечението.

За да се пристъпи към по-нататъшно лечение и борба за живота, е необходимо да бъдат заплатени 20 000 евро възможно най-скоро, след което дължимата сума може да бъде погасявана по 10 000 евро на месец.
Професорите от болницата в Турция дават 90% гаранция, че след направата на втората трансплантация състоянието на Румяна ще се подобри и дори ще бъде излекувана.    

Дарителска сметка:

IBAN: BG58UBBS80021081729440

BIC: UBBS BGSF

Румяна Евтимова Стоянова 

Всеки желаещ да помогне, може да го направи като изпрати текст на латиница DMS RUMI на номер 17 777 или на https://dmsbg.com/12390/dms-rumi-rumyana-stoyanova/