Актрисата гостува в студиото на „На кафе“, за да разкаже как е била избрана за главната роля в сериала и за да сподели колко трънлив е пътят на честта

„Сценарият на „Пътят на честта“ е изключителен. Когато го четеш, сякаш разлистваш поезия. Сценаристите, скриптърът на терен и монтажистите бяха най-важните хора в този процес, защото в тази лудница, в която работим, без тях сме загубени. По проекта работят два екипа: един режисьор в единия екип, друг – в другия. Три епизода се заснемат с единия, три – с другия. А актьорите са и в двата екипа. Тоест ние трябва да сме подготвени за общо 6 епизода в блок, което е сериозно предизвикателство.“

Премиера: „Пътят на честта“ – на живо от публичната прожекция на сериала

За ролята на Кера

„Чувствам се като галеничка на съдбата за този шанс – да изиграя толкова трудна и хубава роля. Кера е една жена, която е имала много тежък живот. Тя е сирак, имала е много тежко детство, загубила е осиновителите си. Намира любовта, създава семейство, създават прекрасно дете, губи съпруга си и започва нейният трънлив път на честта. За да ме изберат за ролята преминаха няколко различни кръга на кастинга. Когато ме поканихa, вече се знаеше, че един от петимата режисьори е моят партньор в живота. Почувствах се доста глупаво и си казах, че трябва да участвам тайно от него, като заснема сама видеата, с които участвах в първи кръг. А това съвсем не беше лесна задача, но помолих за помощ моята най-добра приятелка. Пуснах имейл с видеата си тайно от Зоран. Около месец по-късно ми се обадиха, за да ми кажат, че съм одобрена.

Магърдич Халваджиян: „Пътят на честта“ ни учи да не се предаваме

На втори кръг се почувствах като на кандидат-студентските изпити в НАТФИЗ – 10 човека, една камера и малко столче. Стана ми толкова приятно, че толкова много хора могат да оценят на живо това, което всеки актьор ще даде от себе си“, споделя Силвия.

Между снимачната площадка и театралната сцена

„Играя в пет представления в „Театър София“, в Шуменския театър направихме едно, през март заснехме филма „Пепел върху слънцето“, който ще излезе в началото на следващата година“, разказа Силвия Петкова.

Какви любопитни „истории по снимки“ ще сподели Силвия за живота си извън снимачната площадка, гледайте във видеото на „На кафе“.

Не пропускайте "Пътят на честта" от понеделник до четвъртък от 21.00 ч. по NOVA.

Следете най-актуалните новини за сериала в сайта на NOVA и във Facebook.