Мащабното събитие събира легендарни български рок групи в НДК

„Рок поезия“ по стиховете на Александър Петров ще се състои на 15 октомври от 19.30 ч. в Зала 1 на НДК, а очакванията са концертът да се превърне в рок събитието на годината.

 „Имаме 4-5 песни по текстове на Александър Петров, който е един от съвременните гении у нас. Ще изпълним три от нашите най-силни балади „Между Рай и Ад“, „Съжалявам“ и „В друго време в друг свят“. С колегите от „Д2“, „БТР“, Кирчо Маричков, „Фактор“, Стенли, „Тангра“ ще направим една амалгама от всички известни песни, които той е написал“, разказва Данчо Караджов.

„Романтиката и жиците вървят ръка за ръка и това е част от магията на музиката и на рок енд рола. А успехът на Сашо, освен всички други неща, може би се дължи на неговия неподправен усет към живота и на уникалния му почерк. Всички негови текстове носят неговото усещане за живота, което е много красиво и емоционално“, допълва Митко Кърнев.

„Всички песни, които ще бъдат изпълнени на концерта, са толкова популярни, че вероятно няма да има човек, който да не ги знае. Със Сашо Петров сме като братя“, споделя Данчо Караджов.

„С концерта Сашо иска да покаже групите и музикантите, с които е работил и най-доброто, което през годините са успели да направят заедно“, категоричен е Митко Кърнев.

Още за мащабното събитие, което предстои на 15 октомври, гледайте във видеото.

Кирил Маричков ще отпразнува 75 г. с голям концерт

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.