Пет организации достигнаха финалния етап на конкурса

След едномесечен процес на селекция бяха избрани петимата финалисти в специалното издание на ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България. Специалното издание на конкурса е посветено на децата, най-тежко засегнати от COVID-19 и се осъществява в партньорство с ING, Аурубис България и NN България.

Фондация „Неща с душа“: Включете се в специалното издание на ПРОМЯНАТА

Финалистите бяха избрани сред 29 неправителствени организации, след оценка от експерти от неправителствения и публичен сектор, специалисти от Reach for Change и доброволци от Нова Борудкастинг Груп и компаниите-партньори. Петте организации, които ще помагат на децата да се преборят с последиците от пандемията са:

Фондация „Подарете книга“ - служи като медиатор между децата, настанени в институции, и доброволците, които са готови да дарят частица от времето си, за да работят с децата, да са техни ментори и приятели.

Сдружение „Бъдеще за децата” - помага на деца с физически, емоционални и поведенчески проблеми в района на Казанлък да получават по-добра грижа вкъщи, да не отпадат от училище, да се развиват и водят самостоятелен и пълноценен живот.

Сдружение “Първи юни” - подкрепя деца и младежи с интелектуални и физически затруднения, деца от проблемна семейна среда и семейства с ниски доходи в района на Бяла Слатина чрез дарителски кампании, консултации, обучителни програми и клубове.

Сдружение “Национална мрежа на здравните медиатори” - обединява обучени специалисти – здравни медиатори, които работят на терен в уязвими групи и общности в цялата страна, за да подобрят здравната им култура и достъпа им до здравни и социални услуги.

Център "Амалипе" - работи за овластяването на ромската общност в България. Центърът си партнира с училища в цялата страна, за да намали процента на отпадащи деца, да създаде достъп до качествено образование и да въвлече родителите в училищния живот.

На 18 септември петимата финалисти ще се срещнат с среща с възрастното и детското жури на ПРОМЯНАТА, които ще разпределят наградния фонд на конкурса.

Специално издание на ПРОМЯНАТА помага на най-засегнатите от пандемията деца и младежи

Три от организациите ще получат пълно финансиране от по 17 000 лв., които да използват за директна подкрепа за деца и младежи, за да заздравят своите екипи и организации, както и да популяризират дейностите си. Две организации ще получат частично финансиране от 4000 лв, които да използват за своето организационно развитие и комуникация. Една от петте организации ще спечели специална награда от детското жури на стойност 1000 лв. В допълнение всички финалисти ще получат значителна нефинансова подкрепа под формата на обучения и консултации в Акселератора на ПРОМЯНАТА и интензивна медийна подкрепа от Нова Броудкастинг Груп.