Кандидатстването е до 16-ти август на https://nova.bg/promyanata

Вече шест години ПРОМЯНАТА осигурява по-сигурно и щастливо бъдеще на българските деца и цели да подобри трайно живота на подрастващите в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират идеите си - за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. Тази година кампанията е със специално издание, което цели да помогне на най-засегнатите от пандемията деца и младежи. 

Миналогодишните победители в ПРОМЯНАТА 2019/2020 Кунка Великова и Николинка Димова, създателки на Фондация „Неща с душа“, съветват повече организации да кандидатстват в специалното издание на инициативата, която променя живота им завинаги.

Стартира специално издание на ПРОМЯНАТА

Тяхната кауза е да помагат на деца със специални образователни потребности. Те създават игри, материали и помагала, адаптирани за българската образователна система, като по този начин дават възможност на всяко дете да открие своите способности, да учи с удоволствие и да се развива в училище. Така се заражда и идеята за Фондация „Неща с душа“. „Видяхме, че има нужда от по-устойчива промяна и подкрепа. Насочихме се към създаването на специализирани материали, с които децата да учат по-лесно. Въпреки че пандемията създава редица предизвикателства, екипът на фондацията намира начин да адаптира процеса на работа, така че хората да могат да работят от вкъщи“, разказват създателките на фондацията.

Специално издание на ПРОМЯНАТА помага на най-засегнатите от пандемията деца и младежи

Нещо повече – започват да валят и куп предложения за нови материали от родители, принудени сами да обучават децата си заради ситуацията.

„Те се оказаха много изобретателни. Работим заедно. Участието ни в ПРОМЯНАТА беше едно голямо приключение. Инициативата ни помогна да получим гласност на идеята. Срещнахме и голям брой съмишленици и партньори, с които и досега продължаваме да реализираме съвместни инициативи. Благодарение на участието ни в ПРОМЯНАТА популяризирахме дейността си и чрез продажбите, които извършваме, подпомагаме нашата двойна кауза – от една страна подпомагаме децата със специални образователни потребности, а от друга – даваме работа на хора с увреждания“, разказват Кунка Великова и Николинка Димова.

Именно затова от фондацията съветват повече организации да кандидатстват в специалното издание на ПРОМЯНАТА.

Враца Софтуер общество с кампания за набиране на средства за ИТ обучение

„Не се колебайте. Присъединете се към инициативата, защото наистина е страхотно преживяване. Включва много обучения, среща с професионалисти и продължаваща подкрепа, която получаваме както от Reach for Change, така и от NOVA“, категорични са създателките наФондация „Неща с душа“.

От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА е помогнала на над 200 хиляди деца и младежи от цялата страна. В рамките на Специалното издание на ПРОМЯНАТА Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change България обединяват усилия и ресурси с трима партньори: ING, Аурубис България и NN България. Те осигуряват финансиране за грантове за финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА на обща стойност от 60 000 лв.

A всички организации с нестопанска цел, които имат доказано решение на проблем, пред който децата и младежите (0-24 години) са изправени в резултат на пандемията, могат да кандидатстват като попълнят онлайн формуляр до 16 август на https://nova.bg/promyanata.

Повече за критериите на конкурса, наградния фонд, етапите на селекция и формуляра за кандидатстване вижте на www.nova.bg/promyanata.