Това е мотото на „Амалипе“ – финалисти в специалното издание на инициативата

В серия от репортажи зрителите на „Здравей, България“ ще имат възможността да се запознаят в детайли с дейността на всеки един от петте избрани проекта в тазгодишното специално издание на ПРОМЯНАТА, посветено на деца, най-тежко засегнати от COVID-19 кризата.

След като финалистите получиха финансова подкрепа, те започнаха реализация на проектите си. С кампанията си „Стара техника за ново начало“ от Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ помогнаха на много деца по време на COVID кризата да се сдобият с таблет или лаптоп за дистанционно обучение.

Подкрепете финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА

„Както се видя дистанционното обучение няма да бъде мит тази година. За съжаление, големите ученици в гимназиален етап вече преминаха  в обучение в електронна среда“, споделя Теодора Крумова от „Амалипе“.

Сега след като попаднаха в ПРОМЯНАТА от Центъра за междуетнически диалог и толерантност продължават да реализират своята идея като вече помагат на неможещите деца да работят с осигурената техника.

„Опитваме се, освен предоставянето на устройства, заедно с ученици-наставници да помогнем на децата, които не могат, да се научат да работят с устройствата и да не губят мотивация. Защото това е другата опасност по време на електронното обучение."

Каузата “Живот на килограм” с нова инициатива за превенция на проблемите с храненето

Ученици, които желаят да бъдат наставници, не липсват. А целта е – освен да бъде предоставена техниката, да се помогне на децата да се научат да я използват, за да учат пълноценно.

Към мрежата на подпомогнатите от „Амалипе“ и ПРОМЯНАТА с техника за дистанционно обучение се присъедини и 100-годишното основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в Горна Оряховица.

„Не всички деца имат необходимата апаратура, с която да участват в онлайн обучението. Имаме готовност да помагаме, за да може учебният процес да върви нормално и децата да не чувстват тази липса“, категоричен е директорът на учебното заведение.

И докато „Амалипе“ са се погрижили за осигуряването на наставници, то каузата им продължава да вдъхновява и други представители на бизнеса. Водещи професионалисти от IT сектора също дариха техника за дистанционно обучение, като Милен Ламбев - представител на американска софтуерна компания във Велико Търново, който продължава да подкрепя капанията.

Всички, желаещи да помогнат, могат да го направят на http://www.nova.bg/promyanata

Специалното издание на ПРОМЯНАТА се фокусира върху подкрепата на най-уязвимите – децата и младежите, които са най-тежко засегнати от COVID-19 кризата. То се осъществява в партньорство и INGАурубис България и NN България, които осигуряват финансиране за грантове за финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА на обща стойност от 60 000 лв.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 200 000 и младежи от цялата страна.