Това е мотото на сдружение „Бъдеще за децата“ – финалисти в специалното издание на инициативата

В серия от репортажи зрителите на NOVA ще имат възможността да се запознаят в детайли с дейността на всеки един от петте избрани проекта в тазгодишното специално издание на ПРОМЯНАТА, посветено на деца, най-тежко засегнати от COVID-19 кризата.

Изолацията в пандемията се отразява на всички, но най-тежко на децата със специални образователни потребности. Те не могат да разчитат на същото общуване и внимание, както досега. За тях ученето от дистанция е истинско предизвикателство. В изпитанието им помага сдружение „Бъдеще за децата“, финалист в най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг груп ПРОМЯНАТА.

„ПРОМЯНАТА е в образованите деца“

За „Събуди се“ Георги Манев показва част от ежедневната работа на „Бъдеще за децата“ в Центъра за социални услуги в Казанлък.

„Когато се случи така, че цяла България попадна в една много странна ситуация и въведоха извънредно положение, в началото бяхме много уплашени, как ще продължи цялата тази работа. Защото когато работиш с едно дете и вървиш по определен етап на развитие на работа, в терапията трябва да има постоянство и не трябва да се спира. И тогава специалистите се амбицираха и започнаха да изработват клипове, които да кореспондират с родителите“, разказва Невена Трифонова от сдружение „Бъдеще за децата“.

Елена и нейният син Део, са изключително благодарни за възможността да работят дистанционно.

„Имахме възможност да получим тези онлайн обучения, които ни изпратиха по Viber, тъй като , ако нямахме тези занимания, детето щеше да изостане доста, а благодарение на тях той дръпна много напред, научи ги изключително бързо“, споделя Елена Иванова.

„Благодарение на участието си в ПРОМЯНАТА получихме организационна подкрепа и възможност да популяризираме нашата работа и нашите каузи“, споделя Невена Трифонова.

Подкрепете финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА

Идеята на „Бъдеще за децата“ е да създадат специализирани онлайн материали, които да са в подкрепа на родители и техните деца за дистанционна работа. Те ще могат да бъдат използвани не само от деца със специални образователни потребности, но и от деца в предучилищна възраст. Така при нов локдаун деца и родители ще имат достъп до онлайн игри и материали, с които да се забавляват и учат вкъщи.

Всички, желаещи да помогнат, могат да го направят на http://www.nova.bg/promyanata

Специалното издание на ПРОМЯНАТА се фокусира върху подкрепата на най-уязвимите – децата и младежите, които са най-тежко засегнати от COVID-19 кризата. То се осъществява в партньорство и INGАурубис България и NN България, които осигуряват финансиране за грантове за финалистите в специалното издание на ПРОМЯНАТА на обща стойност от 60 000 лв.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за шеста поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 200 000 и младежи от цялата страна.