Актьорът разказва в „На кафе” за това как случващото се с персонажа му в медицинския сериал го провокира да стане част от голяма кауза

Зрителите на хитовата поредица „Откраднат живот” познават актьора Евгени Будинов в ролята на гастроентеролога д-р Емил Петмезов. Той преживя тежки емоционални сътресения, след като разбра, че пациент го е заразил с ХИВ. Това превъплъщение на малкия екран го провокира да се включи в информационна кампания за борба срещу ХИВ/СПИН.

Незаменими съвети и призрачни разговори в „Откраднат живот: Антитела“

„Героят ми се заразява със СПИН вследствие на контакт с пациент, което и провокира интереса ми към темата. Медицината през последните години се е развила много. По време на лечение вирусният товар на ХИВ-позитивен човек спада толкова малко, че той става почти незабележим“, разказва той.

Любими герои се завръщат в „Oткраднат живот: Aнтитела“

Актьорът е на мнение, че е необходимо да се говори повече за реалните възможности за лечение на подобни болести, с които медицината днес позволява да се справим. „Заболелите в България са около 3000. Държавата осигурява безплатно нужните лекарства и е установено, че 20-годишен пациент може да доживее спокойно до 80-годишна възраст. Интересното е, че всеки от тях притежава номер. Моят герой в „Откраднат живот“ също има такъв“, споделя Будинов.

Какво още сподели актьорът за д-р Петмезов и би ли се намесил в спор на улицата - гледайте във видеото на „На кафе“.

Повече новини ще откриете на уебсайта на NOVA и на официалната страница на „Откраднат живот“ във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY