Събитието ще се излъчва на живо, а събраните средства ще са в подкрепа на ранното детско развитие

На 29 ноември 2020 година (неделя) от 20:00 часа фондация „За Нашите Деца“ организира най-голямото си благотворително събитие за годината - Вечер на добродетелите. За първи път заради наложените противоепидемични мерки то ще се проведе изцяло онлайн чрез платформата за виртуални събития MP Studio Events. Събитието ще се излъчва на живо от специално изградена сцена в Sofia Event Center, а всеки гост ще може да се наслади на вълнуващата програма от уюта на своя дом. Вече 11 години всяка есен Вечер на добродетелите събира над 400 социално ангажирани лидери и визионери в нашето общество - представители на социално-отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културния и обществения живот, за които децата са най-ценния капитал.

ПРОМЯНАТА с награда за благотворителност "Златно сърце"

И тази година кауза на Вечер на добродетелите е ранното детско развитие. Сигурността на семейството, интензивната стимулация, благодарение на която най-малките учат активно за света около тях и развиват своя потенциал, е ключова инвестиция за успеха им в обществото, в образованието и трудовата реализация впоследствие. С набраните от Вечерта средства през следващата година ще бъдат подкрепени поне 1000 деца и техните семейства, за да се развиват пълноценно още в ранното си детство - възрастта от 0 до 7 години. В Комплексите за ранно детско развитие в София и Пловдив специалистите на фондацията – социални работници, психолози, рехабилитатори и фамилни терапевти ще подкрепят деца с трудности в развитието, деца в риск от изоставяне, деца в риск от отпадане от образователната система, живеещи в бедност и изолация.

"ВЕЧЕР НА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ": Популярни лица подават ръка на деца в нужда

Темата на тазгодишната Вечер на добродетелите е „Очите на бъдещето“. Тя има за цел да запознае гостите чрез интерактивен разказ за мечтите на организацията през следващите години – нова визия за бъдещето и за философията, че само хора могат да помогнат на други хора. Г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“, ще представи и идеята за новата мрежа от инвеститори в ранното детско развитие, която ще стартира през 2021 г.

„Вечер на добродетелите“ в подкрепа на най-малките организира Фондация “За Нашите Деца”

Водещи на събитието ще бъдат известните български актьори Елена Петрова и Калин Врачански, а традиционното благотворително наддаване, което ще се реализира по нов начин във виртуална среда, отново ще бъде в майсторските ръце на Игор Марковски. В подкрепа на инвестициите в ранното детско развитие и значението им за разгръщането на пълния потенциал на децата на по-късна възраст, гостите ще чуят гласът на златния учител на България, г-н Теодосий Теодосиев-Тео. Със специално разработена за събитието хореография във вечерта ще се включи и един от най-известните танцьори у нас Реми Тоин, а актьорите от музикалния театър Илона Иванова и Денко Проданов ще поднесат музикален подарък за гостите с изпълнение на два емблематични дуета от популярни мюзикъли.

NOVA и ПРОМЯНАТА с награда от Българския дарителски форум

Билетите за събитието могат да бъдат закупени онлайн чрез сайта на фондацията или по банков път. За потвърждение или допълнителна информация: charity@detebg.org. Повече за събитието може да научите тук.    

Фондация „За Нашите Деца“ вече 29 години успешно се справя със ситуации с висок риск за децата, които живеят в дом за деца, имат увреждане или с редица проблеми в семейната им среда – трайна бедност и социална изолация, насилие, безразличие и отчуждение. Вече 29 години висококвалифициран екип от специалисти работи за това всяко дете да живее и да води пълноценен живот в семейство, за да може  да разгърне своите таланти и способности още в първите години от своя живот. За 29 години фондацията успя да помогне на над 15 500 деца и семейства.

През изминалата година благодарение на набраните по време на Вечер на добродетелите 2019 близо 170 000 лв, фондацията подкрепи над 1000 деца и семейства.