Грандиозен финал отбеляза края на втори сезон на най-мистериозното шоу в ефира

Грандиозен финал отбеляза края на втори сезон на най-мистериозното шоу в ефира „Маскираният певец“. Борислав Захариев, известен като Боби Турбото, който цели тринадесет предавания успешно се криеше зад тайнствената маска на Баба Яга извоюва титлата на големия победител. Зрителският вот отреди второ място да заеме обаятелният образ на Булката, зад който стоеше певицата Невена Цонева. Почетната трета позиция на стълбичката бе за Християна Лоизу, която вдъхна живот на любимата Хищница.  

Тринадесета серия двубои (ГАЛЕРИЯ)

Боби Турбото не можа да скрие вълнението си от победата секунди след свалянето на маската и сподели за зрителите: „Огромно благодаря за поканата, за костюма и на целия екип. Благодаря също на хората, които коментираха и ме държаха във въздуха три месеца, страхотни бяха. Човек никога не трябва да се отказва. Когато се трудиш, всичко се получава. Промяната е възможна, когато има вяра, любов и светлина.“

„Много трудно се крих в този образ. Всички ми задаваха въпроси, но аз отричах. За мен беше изключително щастие да съм част от това преживяване. Защото за мен това е преживяване, а не просто предаване.“, разкри Невена Цонева, която спечели сребърния медал в мистериозната надпревара.

На почетното трето място зрителите избраха да застане Хищницата, която остана загадка за всички до последно и панелът не успя да я разкрие. „Много ми е приятно, че вече ви виждам. Беше голямо предизвикателство да участвам в предаването. Този образ беше доста отговорен за мен. Благодаря на всички!“, разказа певицата за приключението от участието си в „Маскираният певец“.

Феновете на предаването се насладиха на завладяващ спектакъл на големия финал на втори сезон. Хищницата, Баба Яга и Булката изпяха по две песни на сцената, а минути преди да стане ясен победителят трите маски се събраха за общо изпълнение на „Маска на цветни петна“. Шоуто започна с появата на последната гост-маска от предходния сезон – Бикът. В костюмът тази година бе скрит главният сценарист на „Маскираният певец“ - Влади Априлов. „В това шоу няма нищо лесно, но точно затова то се превърна в хита на сезона.“, каза той след разкриването на образа.

AZIS – часове преди грандиозния финал на „Маскираният певец“

„Този образ беше много отговорен. Трябваше да поддържам фигурата си, но и да съм достатъчно подвижна. Искам да благодаря на целия екип за поканата и на всички, които са гласували за мен!“, сподели Християна Лоизу.

Първи на сцената тази вечер излезе специалният гост в шоуто Бикът, зад чиято маска в предходния сезон се криеше актьорът Филип Аврамов. Този път звездата, скрита зад зрелищната маска, спечели бурните овации на публиката, изпълнявайки песента на Gipsy Kings – „Volare" и „Buleria“, а опитните следователи успяха да разпознаят Влади Априлов, скрит зад атрактивния костюм.

 

 

Устремена към победата, Хищницата изпълни едно изключително парче на кралицата на соул музиката с необятен талант и неподражаем глас Арета Франклин – „Think“.

„Това музикално и тайно пътешествие е нещо, което никога няма да забравя. Най-трудно ми беше да се скрия, защото съм много открит и откровен човек. Обикнах образа си, въпреки че нямам нищо общо с него. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха в този приказен път“, сподели Хищницата.

 

Зловещата фея с голям нос Баба Яга също се впусна с много желание и ентусиазъм в тройния дуел като избра за свое първо изпълнение песента на американската хеви метъл банда Twisted Sister – „We're Not Gonna Take It“.

„Изминах дълъг път на тази сцена. Доказах, че Баба Яга не е страшна и зловеща, а весела и сладка симпатяга, обичаща сцената. Превърнах я в супергероя на „Маскираният певец“. Най-трудно ми беше да се крия. Благодаря на всички, които обикнаха Баба Яга и ме подкрепят!“

 

С излизането си на сцената Булката смени рязко настроението на сцената и в залата като извиси глас с дълбоко емоционалната и прочувствена народна песен „Не казвай, любе, лека нощ“.

„Признавам, че много се забавлявах. В началото не знаех как да крия от близките си, нито как да коментирам шоуто с приятелите си. Но се научих. Сега излизам да пея на финала и съм благодарна на всички, които заобичаха Булката, както го направих и самата аз. Не бих заменила „Маскираният певец“ с нищо друго! Булката ще пее за победа!“, категорична бе тя.

 

 

 

Детска вокална група "Бон бон", която тази вечер празнува своят 25-ти рожден ден, също зарадва зрителите на "Маскираният певец".

 

 

 

Готова да покаже целият богат диапазон на феноменалния си глас Хищницата хвърли ръкавицата на конкурентите си с невероятното изпълнение на песента на музикалната икона Whitney Houston „One Moment In Time“.

 

 

 

 

Енергичната Баба Яга прие предизвикателството и реши да плени публиката с оперната класика на легендарния тенор Лучано Павароти „'O sole mio“.

 

 

 

А Булката изпя едно от най-обичаните и запомнящи се парчета на кралицата на българската естрадна и попсцена Лили Иванова – „Camino“.

 

 

 

С разказ от първо лице за емоциите от участието и победата във втори сезон на „Маскираният певец“ още в понеделник в ефира на „Здравей, България“ зрителите ще видят Борислав Захариев – Боби Турбото. Само ден след това, на 8 декември, Лора Инджова и Виктор Николаев ще посрещнат Невена Цонева и Християна Лоизу в студиото на сутрешния блок на NOVA.

 

 

 

Повече информация можете да откриете на сайта на предаването, както и на официалните Facebook, Instagram и Tik Tok профили на шоуто.