Кандидатстването става лесно с онлайн формуляр от 15 юли до 16 август, а условията могат да бъдат открити на сайта nova.bg

За седем години най-голямата социално-отговорна инициатива на NOVA и фондация Reach for Change България помогна на хиляди деца като финансира идеите на социални предприемачи

След като миналата година ПРОМЯНАТА помогна на най-засегнатите от пандемията COVID-19 деца и младежи от днес кандидатстването започва отново.

Кой и как може да се включи в осмата поред инициатива?

След като промени живота на над 200 хиляди деца и младежи от 257 населени места и помогна на 87 социални предприемачи да развият бизнеса си ПРОМЯНАТА се завръща.

„Зад всяка една от тези цифри стои едно име, има една съдба. Затова ние сме нетърпеливи да продължим да работим и тази година да намерим новите социални предприемачи, които да станат част от ПРОМЯНАТА“, сподели водещата на новините на NOVA  и посланик на най-голямата социално-отговорна инициатива Ани Салич.

Oт 15 юли до 16 август най-голямата социално-отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change България отново ще събира идеите на всеки, който мечтае да осигури по-сигурно бъдеще, качествено образование и равен старт в живота на възможно повече деца.

„Да бъдат искрени с това, което заявяват по време на кандидатстването, да имат размах и да мечтаят. Продължаваме да търсим социални предприемачи, които предлагат иновативни решения на социални проблеми. Нужно е да са в по-ранен етап на развитие. Но това, което предлагат като решение, да е доказано като ефективност, идеята да търпи развитие“, разказва директорът на фондация Reach for Change България Димитър Димитров.

„Без значение дали учим тези деца на компютърна грамотност или как да живеят здравословно, едно е сигурно – ние променяме живота им“, допълва Ани Салич.

Условията за кандидатстване могат да бъдат открити на сайта https://nova.bg/promyanata. След селекция ще бъдат обявени петима финалисти. Гласуване в края на годината ще определи кой е победителят. Той ще получи 30 хиляди лева под формата на инвестиция. А останалите ще получат по 10 хиляди. За всички тях е предвидена допълнителна медийна подкрепа, както и рекламна кампания.

ПРОМЯНАТА е най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която се осъществява за седма поредна година в партньорство с фондация Reach for Change България. Тя цели да подобри трайно живота на децата в България, като открива мотивирани социални предприемачи и им помага да реализират по устойчив начин идеите си за по-доброто и сигурно бъдеще на българските деца. От 2014 г. досега ПРОМЯНАТА помогна на почти 200 000 и младежи от цялата страна.