Виктор Николаев ще разговаря с доц. Райничка Михайлова – Гарнизова на живо в сряда от 18:25 часа по NOVA NEWS

Съвместният телевизионен проект на Новините на NOVA и Нов български университет „Гласът на науката“ продължава с темата „Идва ли краят на пандемията?“. Журналистът Виктор Николаев ще разговаря с доц. Райничка Михайлова – Гарнизова за това как се появяват новите вируси, възможно ли е в един момент COVID да се превърне в обикновена настинка и какви са ефективните предпазни средства. Третият епизод от поредицата ще бъде излъчен в сряда (2 февруари) от 18:25 часа и може да бъде проследен на живо в ефира на NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.

Как протича клиничната картина при ваксинирани и неваксинирани, какви са начините на заразяване и различават ли се при отделните щамове, кога човек е най-заразен за околните и каква е най-удачната терапия? Отговори на тези важни въпроси ще бъдат дадени от доц. Райничка Михайлова - Гарнизова - преподавател по клетъчна биология и вирусология в департамент „Природни науки“ и ръководител на Втора клиника по инфекциозни болести, Военномедицинска академия.

Зрителите отново могат да задават своите въпроси в платформата sli.do, достъпна от телефон, таблет или компютър. След влизане в нея, трябва да изпишат #nauka и да попитат за всичко, което ги вълнува.

Гледайте „Гласът на науката“ на 2-и февруари (сряда) от 18:25 часа на живо по NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.