Водещата Мира Иванова ще разговаря с психолога Иво Д. Попиванов на живо в сряда от 18:25 часа по NOVA NEWS

Съвместният телевизионен проект на Новините на NOVA и Нов български университет „Гласът на науката“ продължава с темата „Може ли умът да избяга от пандемията?”. Журналистът Мира Иванова ще разговаря с гл. ас. д-р Иво Д. Попиванов за това можем ли да говорим за паралелна пандемия от влошено психично здраве, възможно ли е боледуване от COVID-19 да доведе до психично разстройство и каква е „рецептата“ да се чувстваме добре и да не „потъваме“, притиснати от обстоятелствата. Четвъртият епизод от поредицата ще бъде излъчен в сряда (9 февруари) от 18:25 часа и може да бъде проследен на живо в ефира на NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.

Как коронавируса преобърна живота ни, от какво имаме нужда и без какво не можем по време на извънредни ситуации? Отразява ли ни се изолацията, загубата на личната свобода и промени ли тя нашите надежди и мечти? Как коронакризата рефлектира върху децата и могат ли да се формират силни и устойчиви личности в несигурно време? Отговори на тези въпроси ще бъдат дадени от гл. ас. д-р Иво Д. Попиванов - психолог с докторска степен по Невронауки от университета KU Leuven, Белгия. Основните му изследователски интереси са в областта на невронауките, невропсихологията и механизмите на зрителното възприятие.

Зрителите отново могат да задават своите въпроси в платформата sli.do, достъпна от телефон, таблет или компютър. След влизане в нея, трябва да изпишат #nauka и да попитат за всичко, което ги вълнува.

Гледайте „Гласът на науката“ на 9-и февруари (сряда) от 18:25 часа на живо по NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.