Журналистът на NOVA Христо Калоферов ще разговаря с доц. д-р Евелина Христова на живо днес от 18:25 часа по NOVA NEWS

Съвместният телевизионен проект на Новините на NOVA и Нов български университет „Гласът на науката“ завършва с темата: „Как да откриваме фалшивите новини по време на пандемия?”. Водещият Христо Калоферов ще разговаря с доцент Евелина Христова за информацията, дезинформацията, разпространението на новини и силата им. Последният девети епизод от поредицата ще бъде излъчен в сряда (16 март) от 18:25 часа и може да бъде проследен на живо в ефира на NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.

Гласът на науката: Как пандемията беляза икономиката и туризма?

Какъв е пътят на информацията и как по време на пандемия и война медийната среда се превръща в проводник на митове и откровени лъжи? Как да различаваме конспирацията от истината и да не бъдем манипулирани? Отговор на тези въпроси ще даде доц. д-р Евелина Христова - преподавател в департамент „Медии и комуникация“ на НБУ, член на български и международни организации за Връзки с обществеността, с изследователски търсения в обществените и политическите комуникации.

Гласът на науката: Изкуство от разстояние. Как пандемията промени културата?

Зрителите отново могат да задават своите въпроси в платформата sli.do, достъпна от телефон, таблет или компютър. След влизане в нея, трябва да изпишат #nauka и да попитат за всичко, което ги вълнува.

Гледайте „Гласът на науката“ днес, 16 март, от 18:25 часа на живо по NOVA NEWS и в социалните мрежи на Нов български университет.