Шеф готвачът и участниците в кулинарното предаване имат амбицията да нахранят гостите на фестивала

След тригодишно прекъсване Перник е завладян от емоции и празненства и отбелязва завръщането на фестивала „Сурва“. Мащабното събитие бе открито в петък 27 януари 2023 г. с грандиозно шоу, в присъствието на президента Румен Радев. Днес е вторият ден от общо трите фестивални дни. Репортерът Запрян Запрянов разказва директно от града на миньорите повече детайли за програмата на фестивала, на който се очакват над 10 000 участници и сто хиляди гости.

Фестивалът беше на пауза, заради настъпилата водна криза в града и последвалата COVID пандемия, но вече всички са готови и са в очакване на гостите и посетителите. Предстоят дефилета на централния площад Кра-кра на Перник, но екипът на едно от най-любимите предавания в родния ефир – караваната на Hell’s Kitchen също се включва в празненствата на града. Повече за причината за участието разкрива самият шеф Виктор Ангелов.

„Фестивалът „Сурва“ е перлата на Перник и най-големият подобен фестивал на Балканите. Дори, един от най-големите в света. Очакват се хиляди хора, които ще дойдат днес в града, които ще се представят със своите костюми и маски. Аз съм довел моите кукери, с които също ще спретнем шоу. Тъй като днес предстои да се заснеме един от епизодите на предаването Hell’s Kitchen, задачата пред участниците днес е доста отговорна. В Перник не се идва без предварителна подготовка, тъй като може да се срещнете с пернишка сурвачка. Това е винкел с пуканки. Тъй като не искаме да ни изпращат с такава сме подготвили страхотно меню и всичко по БДС. Сочно, вкусно и издадено на момента. Още от миналия сезон, ние отиваме при хората, а не ги чакаме те да дойдат при нас. Както сме днес в Перник, така ще обиколим още интересни места. Очаквайте ни и гледайте предаването“, се обръща към аудиторията на NOVA шеф Ангелов.

„Тази година в Hell’s Kitchen отборите няма да са два, а три. Имаме звезден отбор, съставен изцяло от звезди, които са готини и забавни. Някои могат да готвят като истински шеф-готвачи, други са аматьори и тепърва ще се учат, но на финала в моите ръце, нещата ще излязат както трябва“, разкрива какви изненади да очакваме в предстоящия сезон на хитовото риалити шеф готвачът.

„За да си новият победител в Hell’s Kitchen са необходими комплекс от качества. Необходими са добри умения, хъс, готовност да преодоляваш всякакви препятствия и перипетии. Истината е, че за времето, в което това предаване се излъчва в ефира, тоест 3 месеца, това е сравнимо на обучение от 3 години в кухня. Интензивно е обучението и придружено от предизвикателства, проблеми и решения. Реално спиш на работното си място. Тази година се очаква екипът на предаването да посети и домовете на някои от участници. Спечелилите предизвикателство ще имат правото да бъдат домакини и да поканят останалите участници от отбора в своя роден дом“, коментира качествата необходими да достигнеш до победата в кулинарното риалити известният готвач.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официания Instagram.