Напусналият кулинарното предаване любимец на повечето участници готвач разказва за приключението Hell’s Kitchen

Поредният участник, който напусна кулинарното предаване Hell’s Kitchen България е атрактивният Людмил Мацоев, който работи в един от най-хубавите ресторанти в Хага. Той има богат опит в кухнята и е работил в ресторант на Джейми Оливър в Нидерландия. Мацоев беше „Кулинарната енциклопедия“ в предаването, която всички харесват, но загуби мястото си в кулинарното риалити. Специално за „На кафе“ той разказва за приключението си Hell’s Kitchen.

„Леко съм разочарован, но едновременно с това се радвам на цялото преживяване. Работил съм в много ресторанти, но в рамките на 3-4 години. Другите участници в риалитито имат повече опит и знаят как да планират напред", споделя Людмил.

Мацоев за момента е на позиция шеф дю парти и разяснява, че в един ресторант има йерархия, различни позиции и задължения. Фен е на оригналия формат Hell’s Kitchen, тъй като не е имал възможност да гледа българската версия. Виждал е части от минали сезони, но преживяването в самото риалити е напълно различно за него. В пети сезон на Hell’s Kitchen България участниците обикалят различни кътчета на страната ни и имат възможност да гостуват в семействата и домовете на претендентите за голямата награда.

Кулинар от ресторант на Джейми Оливър напусна Hell’s Kitchen

„Социалната игра за мен бе сравнително лесна. Успях веднага да се сприятеля с всички. Станах им любимец. Дори и при караници към мен нямаше негативна енергия. С всички, с които се запознах вътре в „Кухнята на Ада“, си останах приятел. Най-много се сприятелихме с Венелин, тъй като е най-близко до годините и до интересите ми“, уточнява дали е бил затруднен от социалната игра в предаването.

Людмил разказва, че в желанието си да забавлява Синия и Червения отбор, е започнал да се занимава с йога.

„От Звездния отбор познавам единствено Къци Вапцаров. Имам чувството, че съм израснал с него и да работя с него по този начин, беше много забавно“, признава Мацоев.

„Историята с Цвети е изцяло измислен сериал. Шегувах се непрекъснато с нея, но всичко бе в рамките на забавното. Шегите правят дните ни по-розови и ни дават динамика в ежедневието. Вкарването на останалите участници в нашето щастливо, но леко извратено семейство, е много забавно“, коментира закачките с Цвети.

„Все още нямам гадже. Първото нещо, което направих когато излязох е да се чуя с родителите и приятелите ми. Липсвах на всички и беше зареждащо да се чуя с тях. Планирам да се върна в Холандия и да работя в същия ресторант, в който работих до влизането ми в предаването. Екипът, с който готвим е чудесен и с някои от тях сме работили и за Джейми Оливър. В ресторанта е миш-маш от различни култури и кухни. В него се приготвя всичко на място. Обичам да приготвям разнообразни ястия. Първият ресторант, в който работих беше китайски и като за момче от Русе, това бе културен шок. Не става дума за поведението или културата на хората, а става дума за комбинацията от вкусове. Имаше продукти, които никога не съм чувал. Постепенно преминавах от ресторант в ресторант и така пробвах нова кухня и нова култура. Харесва ми да споделям с хората, които ме следват рецепти от света, които всеки може да си направи“, разказва кулинарът.

Напрежение в звездния отбор тази вечер в Hell’s Kitchen

За страстта му към готвенето и опитването

„Като малък бях изключително капризен, а сега е напълно обратното. Ям всичко, интересно ми е. Храната и вкусът се оказват история на оцеляване или празнуване. Пътуването ми до Нидерландия беше едно страхотно преживяване. Записах се да уча там и затова и заминах. Напуснах гнездото и бях поставен в ситуация, в която неволята учи. Успях да намеря хора и приятели, научих се да се адаптирам“, разказва повече за пътя на едно момче от Русе до Нидерландия и ресторант на Джейми Оливър. „Ресторантът на Джейми Оливър е франчайз и има няколко локации в Холандия. Това е неговото разсъждение за храната. Вкусно, лесно за приготвяне и не толкова скъпо е. Собствениците на ресторанта ми дадоха шанс. Няма значение от опита, който имаш, там можеш да станеш професионалист. В ресторанта не съм научил всичко, което знам, но бяха поставени основите ми.“

За разлика от повечето участници в Hell’s Kitchen България Мацоев няма желание да отваря собствен ресторант, а има желание да се занимава с обучение в сферата на кулинарията. Докато е бил в Университета се е занимавал с кръжоци за различна кухня. Желанието му е да запали любопитството при деца и ученици и да ги заинтересува от готвенето. За момента споделя мислите, рецепти и интересни истории за храната през неговия Instagram профил.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.