Напусналата кулинарното риалити участничка споделя, че в предаването се е научила на уважение към храната

Поредният участник, който напусна кулинарното предаване Hell’s Kitchen България е Наталия Ганчева, на 35 години от София. Талантливата собственичка на пекарна научи много за кулинарията и израсна в занаята, за времето прекарано в кулинарното предаване. Участничката не успя да се сдобие с черна куртка и да влезе в отбора на финалистите. Шеф Виктор Ангелов я определи като един от готвачите с най-голямо развитие в надпреварата през последните два месеца. Според него тя е доказателство, че всеки може да успее, ако вложи старание и душа. Специално за „На кафе“ тя разказва за приключението Hell’s Kitchen и за това, как шеф Ангелов успя да я накара да повярва в себе си.

„Преди да вляза в Hell’s Kitchen казвах, че съм в Топ 3 в класацията на най-емоционалните хора в България. Преди мен са единствено Тити Папазов и Златка Димитрова. Не познавам по-емоционален човек от себе си. Мога да плача на абсолютно всичко - реклами, филми… Преди години се опитвах да променя емоционалността си и видях, че не става. Аз не само не съм професионален готвач, но имах нулево ниво на готвене. Пекарството няма нищо общо с готварството. Имах нужда да изляза от зоната си на комфорт. Свикнала съм да се предизвиквам, без значение на сферата – планина, море,  плуване, дъжд… Един ден видях Мирела от предишния сезон на Hell’s Kitchen и се запитах какво правя у дома на дивана. Хвърлих се в дълбокото. Сигурна бях, че ще има много крясъци. Бях убедена, че ще бъда събрана и с хора, които няма да харесам, и ще се наложи да потискам емоциите и желанията си. Влязох неподготвена, защото това ми звучеше като да започна да уча за изпит от предишната вечер. Няма как за кратък период от време да научиш и да се подготвиш за това, което следва. Храната, която приготвям у дома, няма нищо общо с тази, която приготвяме в Hell’s Kitchen. Не знаех терминологии, не познавах храни“, разказва за мотивите да се впусне в предизвикателството на популярното кулинарно риалити.

Титулуван френски сладкар влиза в Hell’s Kitchen

„Шоуто си го представях в по-малък размер. Адреналинът беше на много високо ниво. На моменти казвах на останалите, че всеки момент мога да припадна, защото краката ми трепереха, а сърцето ми щеше да изскочи под куртката. Търсех точно този адреналин. Исках да има човек, който да ми вкара респект“, разкрива емоциите си Наталия.

„Още в самото начало видях, че Клавдия не търпи друго мнение. Самата тя не намери път към младите, защото не дразнеше единствено мен. Дразнител бе, защото не искаше да учи рецептите и не полагаше старание. Подобно на Асен предпочиташе да пуши и да си пие бира в дворчето. Опитах се веднъж да проведа разговор и да си изговорим нещата. Трябваше да работим в кухнята като един човек, но разбрах, че с този човек няма как да меля брашно. Имахме много остри ситуации. Изгледах нейното интервю, в което твърди, че е влязла в предаването с идеята да бъде мамчето на двата отбора. Но на мен ми трябваха съотборници. Когато майка му си тръгна, Асен стана друг човек и с него започнахме да работих заедно в кухнята“, дава повече детайли за дразнителите й в Кухнята на Ада.

Наталия се раздели с мечтата за черна куртка в Hell’s Kitchen

„В никакъв случай не мога да кажа, че съжалявам за участието си. Научих страшно много неща и най-вече, че мога да прекрачвам граници, които сама си поставям. Научих се на уважение към храната. Станах два пъти по-голям перфекционист и разбрах, че не е страшно да работя с месо. Преди готвех за половинката си риба или пилешко, а също така готвя и на кучето си. За половинката ми пържола никога не съм правила. Когато му се хапва месо, отиваме на ресторант. Но вече готвя месо у дома“, признава за уроците, научени в Hell’s Kitchen вегетарианката. Наталия споделя, че е опитала сурови скариди, миди, телешко…

Участничката разказва, че се е научила да готви рано от баба си, която редовно е била на котлоните у дома. Наталия разказва, че от малка е започнала да се занимава с акробатика, но след разтягане на мускулно сухожилие се е прехвърлила в лека атлетика. Продължила е да тренира хандбал няколко години, а по-късно се влюбва в спорта кану каяк и влиза с него в Спортното училище. Наталия е спечелила 16 златни и 15 сребърни медала от различни състезания по кану каяк.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на Hell’s Kitchen България, на FB страницата на предаването, както и на официалния Instagram.