През какво трябва да преминат кандидатите, за да влязат в голямата битка?

„Игри на волята“ е най-мащабното, най-атрактивното и екстремно риалити в ефира. Хиляди са кандидатите, които ежедневно тренират и се подготвят с надеждата да станат част от това предизвикателство. За втори път едни от най-атрактивните участници от четвъртия сезон - Гого, Филип и Михаела стават част от екипа в търсене на най-добрите участници за новия сезон. Дамите са все по-мотивирани да победят мъжете и вярват, че могат да спечелят голямата награда. Деси Жаблянова проследи кастинга на момичетата, воден от Михаела.

Момичета от цяла България се впуснаха в кастинга на Михаела, за да докажат, че са достойни да бъдат избрани за участие, а най-добрите от тях получават директен билет за големия кастинг на „Игри на волята“ – сезон 6.

Кастингите за ‚Игри на волята“ 6 продължават в търсене на следващите победители

„Търсим комплексност, трасето е изключително разнообразно: преминават лост със закачени тежести, катерят се по въже, имат пъзел накрая. Има игри за баланс и като цяло трасето е доста динамично - има от всичко по малко. Искам да ги науча да вярват във себе си, да знаят, че могат и въпреки че са жени, по нищо не отстъпват на мъжете“, разказва Михаела. „Разликата в живота ми след Игрите е, че в момента имам възможността да тренирам много момичета именно за това страхотно риалити, защото съм минала оттам и виждам, че ми се доверяват, показват страхотни резултати и това много ме радва!“

Каква е магията, че към този формат има толкова много желаещи?

„То е едно несрвнимо изживяване. Хем е физическо, хем е психическо – да бъдеш отделен за толкова дълго време от близките си, да имаш толкова много препятствия - в живота няма къде да ти се случи, ако не си в „Игри на волята“.“

Денислава, която направи забележително участие в 5 сезон на риалити формата, този път влезе в ролята на безкомпромисен съдия, който следеше за точното изпълнение на всеки компонент.

„За мен сред качествата, които трябва да притежава едно момиче, е острия ум. Естествено, красотата не е без значение, но трябва да имаш бързина, ловкост, сила и баланс. Със сигурност качествата, които трябва да притежава една жена не са само физически, защото много хора подценяват социалната игра, а тя винаги е била по-силната част в това риалити“, категорична е тя.

Филип: В предварителния кастинг за новия сезон на „Игри на волята“ търся силни и издръжливи участници

Към днешна дата за какво мислиш, когато се сетиш за „Игри на волята“?

„Днес, когато стъпвам в залата и подготвям трасето с Мишето, такива хубави емоции ми се връщат. Това ще остане един от хай-хубавите мигове в живота ми, връща ми се целия адреналин, еуфория и желанието да горя на тази Арена отново. Жени, дръжте се една за друга, не изневерявайте на себе си не се прецаквайте взаимно, добутайте се заедно докрая за да има силен женски финал!", апелира Денислава.

Кандидатките за големия кастинг се впуснаха в битка, искащи да докажат, че няма значение възраст, професия и статус, когато желанието ти е да покажеш, че и ти можеш.

Защо реши да се запишеш на кастинг за „Игри на волята“?

"Защото „Игри на волята“ е целия ми живот през последните две години. Дава повод за мечти и нови цели и трябва сериозна подготовка“, споделя Михаела Тихова, една от кандидатките за участие в предаването. „Аз съм от Пловдив и пътувам всяка седмица до София и се готвя с Михаела вече от 10 месеца като тренирам по два пъти в седмицата. Отделно от това имам програма, която включва още четири дни от седмицата тренировки в Пловдив“, допълва Михаела Тихова, която по професия е футболен съдия. „Ако не тренирам за Игрите, тренирам за съдийството, също така съм студентка трети курс и работя.“

Старт на предварителните кастинги за новия сезон на „Игри на волята“

„Майка съм на три деца и съм тук, за да покажа, че и ние майките можем да изглеждаме добре, силни и да излезем от рамката на родител. Имам огромно желание да победя и да се представя добре. И дори да не съм първа да докажа, че мога“, споделя Георгита, друга кандидатка за риалити формата.

На какво още учи „Игри на волята“?

„На воля, да бъдеш справедлив! Трябва да бъдеш честен играч. Да уважаваш останалите, независимо от представянето им!“, категорична е Георгита.

Екстремни игри и запомнящи се участници очакваме и в новия сезон на „Игри на волята“. 

Кастингът за сезон 6 на “Игри на волята” вече е отворен. Всички желаещи могат да се запишат на платформата на екстремното риалити. Част от участниците вече са известни, след като спечелиха кастинг битките си на Арената на най-вълнуващия формат.  

Още интересна информация за „Игри на волята“ може да откриете на сайта на предаването, както и в официалните Facebook страница, Instagram профил и TikTok профил на „Игри на волята“. Официалният подкаст на екстремното риалити “След Игрите” гледайте в NOVA PLAY, Vbox7 и YouTube.