Вече три десетилетия от сутрин до вечер NOVA гостува в домовете на зрителите, за да ги информира, да търси отговори на техните въпроси и да ги забавлява

Репортерът на NOVA Анна Карадакова разказва още за празничния юбилей.

„Навярно ви прилича на екзотичен остров. Настроението тук е страхотно. С такова парти обичайно всяка година компанията открива летния сезон. Но тази година поводът е още по-голям, защото се навършват 30 години от нейното създаване. Тридесетгодишнина, която е своеобразно пътуване и назад във времето, и към спомените. Например до датата 16 юли 1994 г., когато за първи път гостувахме в домовете на българските зрители с кадър от българския игрален филм „Всичко е любов“. Година по-късно започват и първите емисии новини на NOVA „Календар“. Новините, на които и днес българите се доверяват, и които според последното проучване на института за изследвания на журналистиката „Ройтерс“ са най-достоверният източник на информация. Отново според Института "Ройтерс" в интернет най-предпочитаният източник за достоверна информация е сайтът nova.bg. Към днешна дата можем да се похвалим с над 1 700 000 души, които го посещават всеки месец. Но днес, освен да гледаме назад във времето, е хубаво да погледнем поне към следващите 30 години“, разказва репортерът на NOVA Анна Карадакова.

 

 

„Много сме горди и щастливи, че сме собственици на Нова Броудкастинг Груп. Това е една чудесна компания. Радваме се, че влизаме в домовете на българските семейства – да ги забавляваме и информираме. Надяваме се да сме тук след още 30 години“, заяви Дирк Геркенс, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.

„Успехът наистина е впечатляващ. От една малка регионална телевизия да се превърне в най-голямата мултимедийна компания в България“, допълва Красимира Василева Хаджийска, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

„Ние сме много силни с технологиите и заради историческото натрупване в Нет Инфо. Пощата abv.bg, видеоплатформите, които правим... От друга страна, стои съдържанието на NOVA, което е фантастично. Последните две години мултиплицирахме всичко това, което правим навсякъде“, каза Александър Варов, изпълнителен директор на Нет Инфо.

ГАЛЕРИЯ: Празничен юбилей: NOVA на 30 години