Анализ на случващото се в Либия...

Нещата са много деликатни, арабската младеж, която вече има достъп до информация и интернет, не може да живее така. Промяната е наложителна. Не може да се живее в такива условия, когато едни мафиотски режими контролират 95% от националното богатство, когато стотици хора стоят без работа, когато един диктатор не слуша исканията на народа си. Това заяви журналистът Мохамед Халаф.

Тази операция е сбъркана от самото начало. Нищо няма да се промени, ако не се ликвидира Кадафи. Това заяви журналистът на в-к "24 часа" Георги Милков.

Арабистът проф. Цветан Теофанов заяви, че не съюзническите сили са отворили кутията на Пандора. Според него, тя е отворена от обществените, социалните и политическите условия в Арабския свят.

Той допълни, че това, че в момента протича верижна реакция в целия Арабски свят е показателно, че условията са стигнали до крайност и че този свят иска да се промени. Младите хора, които са около 60% от населението, искат тази промяна на качеството на живот.

Гостите в студиото на "Здравей, България" предвиждат, че операцията ще продължи дълго, тъй като свалянето на режима е изключително трудно, а Кадафи е изключителен стратег и тактик, който може да лавира по всякакъв начин.

За повече информация, гледайте цялото гостуване на журналиста в в-к "24 часа" Георги Милков, Мохамед Халаф – кореспондент на кувейтския вестник "Ал уатан" за Балканския полуостров и проф. Цветан Теофанов само по NovaPlay!