Пред съдебния състав обвиняемият заяви, че съжалява и че се разкайва...

 

Съдът в Сливен остави в ареста похитителя от банката в центъра на града Стефан Стефанов.


Три са обвиненията, които Окръжният съд в Сливен му повдигна. Първото е за въоръжен грабеж на сума в особено големи размери, като грабежът е придружен с опит за убийство.


Второто обвинение е, че е държал като заложници служители на банковия клона, а третото – че без разрешително е имал в себе си боеприпаси в особено големи размери.


Ако съдът докаже вината на Стефан Стефанов по трите обвинения, той може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Доживотната присъда може да бъде получена по първото обвинение – опит за убийство, което е и най-тежкото.


Пред съдебния състав обвиняемият заяви, че съжалява и че се разкайва. По време на разпита е съдействал на прокуратурата. На него не е присъствал съдия, а само служебният му защитник. Той е заявил, че няма да се възползват от правото в тридневен срок да обжалват постоянната мярка арест.


Междувременно стана ясно, че състоянието на простреляния охранител – 42-годишния Станчо Станев, продължава да е критично. 

Лекарите го поддържат в медикаментозна кома. Настанен е в реанимация и има опасност за живота му.


Оперативно е отстранен далакът на простреляния мъж. Медиците очакват тежки усложнения, защото куршумът е засегнал белия дроб и стомаха и е минал през целия гръден кош.