Експертите обясняват, че активността на насекомите идва със затоплянето на времето...

За нашествия от кърлежи, бълхи и хлебарки, алармираха зрители на \"Календар\". Експертите обясняват, че активността на насекомите идва със затоплянето на времето.


Семейство Димитрови живеят в центъра на София. И въпреки престижния квартал и те не са защитени от една напаст - хлебарките.


Димитрови обаче са намерили начин как да решат проблема, който тормози и бедни, и богати. Те редовно пръскат срещу хлебарки апартамента си и общите помещения във входа.


През пролетта има и голяма опасност да бъдем ухапани от кърлежи, предупреждават експертите. Експерти съветват как да опазим от тази напаст себе си и децата си, които с нетърпение чакат топлото време, за да тичат в парковете и градинките.


Най-добрият метод за превенция от хлебарки е хигиената. Очевидно инвестицията в борбата срещу хлебарките си заслужава, споделят семейство Димитрови.


И независимо дали ще правим ремонт скоро, или живеем в старо жилище, през пролетта освен обичайното почистване е хубаво да се погрижим и за удобството си. Без вредители.