Стоян Стоянов обясни, че липсата на пари и работа го довели до пълно отчаяние и това го накарало да прибегне до самоубийството с трите газовите бутилки и двата пистолета.

Мъжът от Пловдив, който се барикадира в апартамента си преди две седмици и заплаши да взриви себе си и блока, в който живее, направи пълни признания в съда. 56-годишният Стоян Стоянов обясни, че липсата на пари и работа го довели до пълно отчаяние и това го накарало да прибегне до самоубийството с трите газовите бутилки и двата пистолета.

Стоян Стоянов, който 20 часа държа на крак цялата полиция и баретите в жилищния си блок, днес се яви в съда без охрана и придружаван от двама психиатри.

Стоян Стоянов призна, че при съвременното икономическо робство, ще има и други случаи като неговия. Той допълни, че нямал пари дори за кафе, а 5-месечните му опити да си намери работа след завръщането му от Дъблин оставали безплодни.

Според психиатричната експертиза мъжът е вменяем и не се налага принудителното му настаняване в клиника. Той заяви, че доброволно ще се лекува в Психодиспансера, тъй като страда от личностни разстройства, породени от гняв и стрес.

След като бе доказано, че мъжът е вменяем, наказателното производство ще продължи. Прокуратурата ще му повдигне обвинение за закана с взрив.

Ако бъде признат за виновен, Стоянов може да получи до 2 години затвор.