Червените този път искат оставката му, защото има риск за поредна актуализация на бюджета и поредно намаляване на разходите...

\"Това, че искаме оставката на Симеон Дянков не е нищо ново. Това е искане, което поддържаме от една година, но във времето се загуби поради непрекъснатите други скандали в кабинета\".

 

Това заяви в \"Здравей, България\" Георги Кадиев, член на Изпълнителното бюро на БСП.

 

\"Основният ни проблем е икономиката, хората живеят по-лошо. Задача на министъра на финансите е да се грижи икономиката в държавата да върви\", обоснова се Кадиев.

 

Конкретният повод БСП отново да иска оставката на Симеон Дянков са данните от изпълнението на приходите и разходите в бюджета за първите три месеца на годината.

 

\"Там забелязахме, че има слаба събираемост на приходите и най-вероятно ще се стигне до нова актуализация на бюджета\", заяви Георги Кадиев.

 

По думите му икономиката на България върви надолу, а правителството вместо да вади страната от кризата, я вкарва в нея. Според Кадиев нямало нито една адекватна антикризисна мярка.

 

На въпрос как обаче ще коментира данните, че България е с най-нисък дефицит сред страните в Европейския съюз, Кадиев заяви, че години наред страната ни е имала бюджетни излишъци, в това число и по времето на БСП.