В една нормална държава след такъв случай министърът трябва да си подаде оставката, каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов по повод разпространения запис със скандалното задържане на Тенчо Попов...

Очевидно сега така се извършват арести и това е резултат или от непознаване на закона, или от умишленото му потъпкване, каза в \"Здравей, България\" Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.


Проблемът е, че подобни случаи имаме, когато вътрешният министър е равно отдалечен от законите. Тоест, когато Цветанов не познава законите, а той не знае дори Конституцията, съвсем нормално е служителите му да отидат някъде и да пребият някого. Той разпоредил проверка, но след нея вероятно някой от неговите полицаи ще \"обере пешкира\", категоричен е Йорданов.


По думите му в една нормална държава след такъв случай министърът трябва да си подаде оставката.
Константин Симеонов, адвокат на задържания със сила Тенчо Попов, обясни, че разполага със скандалните кадри от почти една година. По едно дело, което е публично, е необходимо да се знае цялата истина. До този момент детайлите около начина, по който се задържат хората, остават скрити. Тенчо Попов е висок около 1,60, но той е ударен при задържането без да оказва съпротива, коментира защитникът му.


Той обясни, че в закона е записано, че сила може да се използва, само ако лицето се съпротивлява. Тенчо Попов не е завел дело срещу България в Страсбург и няма да го направи, защото не желае обикновените граждани да плащат за това, което прави полицията, обяви адвокат Симеонов.


Красимир Кънев, председател на Българския хелзинкси комитет подчерта, че действията на полицият са мотивирани от чувство за безнаказаност и дори за съдимост. Той се възмути, че всичко се случва пред очите на един прокурор.