Искам поне пет месеца кандидатът да обикаля из страната, каза Димитров в \"Здравей, България\". По думите му това е една от причините Надежда Нейнски да не е избрана за кандидат-президент на СДС...

Няма нужда кандидатът за президент на този етап да бъде супер популярен, той ще стане известен до изборите. Това каза в \"Здравей, България\" лидерът на СДС Мартин Димитров. Той обясни избора на  Румен Христов така: \"Найден Зеленогорски искал да става кмет на Плевен. Ваньо Шарков по-скоро е за министър.


Ако го искат за здравен министър, сега не го давам, но при едно бъдещо дясно правителство, ще го имам предвид. Надежда Нейнски има толкова много ангажименти в ЕП, че няма как да изпълни условията, които имам. Искам поне пет месеца кандидатът да обикаля из страната\".


Румен Христов вече започва да прави кампанията си, каза Димитров. Светослав Малинов от ДСБ вероятно също ще си прави кампанията и накрая с вътрешните избори ще се реши кой да бъде кандидатът на \"Синята коалиция\", обясни Мартин Димитров.


ДСБ са изнервени и не са доволни, но трябва да проявят толерантност. Ние имаме помежду си с ДСБ приятелска конкуренция, коментира още той.


По думите му добър резултат на предстоящите избори би бил, ако \"Синята коалиция\" има повече гласове от предишните избори.