Ахмед Ахмед бил на сватба в Шумен на негов приятел, върнал се на село, взел ключовете на колата, запалил я и потеглил с бясна скорост...

Само седмица след трагедията в Симеоновград 19- годишен пиян и неправоспособен вдигна на крак няколко полицейски екипа, докато вилня със семейния автомобил в две шуменски села. Ахмед Ахмед бил на сватба в Шумен на негов приятел, върнал се на село, взел ключовете на колата, запалил я и потеглил с бясна скорост.

Малко след 18 часа снощи лек автомобил Фолксваген изпреварва патрулиращи полицаи в района на седми километър до Шумен и продължава да се движи в лентата за насрещно движение. Автомобилите се опитват да избегнат удара, като карат почти на банкета, но не успяват и една кола се блъска в него. За щастие шофьорът се отървал невредим. Невредим е и 19-годишният Ахмед, който причинил катастрофата. Дрегера отчел 2.05 промила алкохол в кръвта.

Пияния и неправоспособен шофьор кацнал в канавката след луда фиеста в село Развигорово, в училищния двор.

Преди това, след подаден сигнал, че някой вилнее из селата полицейски инспектори започнали да дебнат шофьора.

Десетина деца играли на метри от лостовете, в които пияния водач се блъснал. От счупеното задно стъкло полетели парченцата полетели към децата. Разбягали се, не успял да блъсне никой.

Според хора в селото момчето е карало колата и друг път. Този път обаче Ахмед обиколил с мръзна газ. След това отишъл и в съседното село Звегор, след това продължил към Шумен. Точно преди 11 години, на първи срещу втори май бащата на Ахмед причинил смъртта на своя съселянин Адем Алил. Отново с автомобил, отново след употреба на алкохол. След убийството заминал в Турция, от където е екстрадиран. В момента излежава ефективна 14 годишна присъда. Сина му, Ахмед е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.