Инцидентът стана по време на импровизирано рали недалеч от великотърновското село Самоводене. За късмет жертви няма.

Пиян шофьор връхлетя върху петима младежи с бракуван автомобил.  Инцидентът стана по време на импровизирано рали недалеч от великотърновското село Самоводене.  За късмет жертви няма.

Две момичета са настанени в болница, без опасност за живота. Други трима са се отървали с леки наранявания. Дрегер отчел 0.8 промила алкохол в кръвта на 27- годишния шофьор Венелин Перов.

Пострадалите са на възраст между 13 и 19 години. Излезли на пикник в планинска местност, заедно с много хора от селото. Мястото обаче било използвана и за рали на стари автомобили. Докато младежите стоели на пейка,  върху тях врълетяла стара лада.

Оказва се, че Венелин не за първи път сяда зад волана почерпен. Книжката му вече веднъж е отнемана заради алкохол. Този път взел и кола на приятел.

Че във въпросната местност стават гонки с автомобили, които никой не контролира потвърди и  майка на едно от пострадалите момичета.

Всъщност в Самоводене си имали нещо като традиция да си правят състезание със стари автомобили. Така и не стана ясно дали Венелин е ударил приятелите си по време на състезание или по-късно докато е изпробвал възможностите  на автомобила.

Полицията разбра от медииите, че имало подобно родео.

От полицията гарантираха, че от тук нататък няма да позволят такива състезания.